Η Google εισήγαγε, νωρίτερα φέτος, στον Chrome για υπολογιστές μία λειτουργία που ονομάζεται Memory Saver. Τώρα, η εταιρεία πρόσθεσε ένα ακόμα χαρακτηριστικό σχετικό με τη διαχείριση μνήμης: όταν ο χρήστης περνάει το ποντίκι πάνω από μια καρτέλα, το πρόγραμμα περιήγησης εμφανίζει πληροφορίες για τη χρήση μνήμης.

Αυτό το βολικό χαρακτηριστικό επιτρέπει να εντοπίζετε γρήγορα ποιες σελίδες καταναλώνουν σημαντικούς πόρους συστήματος, χωρίς να χρειάζεται να περιηγηθείτε σε οποιοδήποτε μενού. Επιπλέον, βασίζεται στις υπάρχουσες λειτουργίες εξοικονόμησης μνήμης και ενέργειας του Chrome.

Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας του Google Chrome περιορίζει τη δραστηριότητα στο παρασκήνιο και τα οπτικά εφέ, όπως animation, ομαλή κύλιση και ρυθμούς καρέ στα βίντεο. Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης απελευθερώνει μνήμη από ανενεργές καρτέλες. Αυτές οι καρτέλες παραμένουν ορατές στη λωρίδα καρτελών και επαναφορτώνονται όταν τις ξανά επισκεφθείτε.

Τόσο η λειτουργία εξοικονόμησης μνήμης όσο και η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν από το μενού “Ρυθμίσεις > Επιδόσεις”. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή “Να διατηρούνται πάντα ενεργές ορισμένες τοποθεσίες”, που αποτρέπει την αδρανοποίηση καρτελών για συγκεκριμένους ιστότοπους.

Οι πληροφορίες για τη χρήση μνήμης είναι διαθέσιμες στο stable κανάλι με την έκδοση 119 του Google Chrome. Ωστόσο, η λειτουργία κυκλοφορεί σταδιακά τις τελευταίες εβδομάδες για χρήστες Mac, Windows, Linux και ChromeOS. Οπότε, αν δεν τη βλέπετε ακόμη, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε από το flag: chrome://flags/#memory-saver-memory-usage-in-hovercards.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.