Οι ημέρες που είχες μια μόνο κάμερα στο smartphone σου έχουν περάσει. Στις μέρες μας, η κάμερα των smartphone συσκευών έχει φθάσει σε άλλα επίπεδα. Έχουμε smartphones με πλήθος καμερών και στην κάθε μια έχει ανατεθεί μια συγκεκριμένη δουλειά.

Η σύγχρονη φωτογραφία των smartphones βασίζεται στην αρχή της χρήσης διαφορετικών τύπων φακών για τη λήψη της φωτογραφίας. Στη συνέχεια, συνδυάζει αυτές τις φωτογραφίες η συσκευή μας με τη βοήθεια του software για να μας προσφέρει την τελική που βλέπουμε στην οθόνη του smartphone. Στην πράξη και με πολύ απλά λόγια, ένας telephoto φακός βοηθά στη λήψη των αντικειμένων που είναι σε απόσταση, χωρίς την χρήση κάποιου ψηφιακού trick για την παροχή zoom. Όσο περισσότερο οπτικό zoom έχει ένας φακός, τόσο πιο ποιοτικές φωτογραφίες μπορεί να λάβει.

Αυτή τη στιγμή, ο telephoto φακός του P30 Pro έχει το μεγαλύτερο οπτικό zoom που θα συναντήσεις σε smartphone 5x, που είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το 2x του iPhone XS ή του Samsung Galaxy S10. Ο telephoto φακός στα smartphones αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του θολωμένου background, του bokeh effect που βλέπεις στο αποκαλούμενο portrait mode. Φυσικά, δεν κάνει τα πάντα από μόνος του, μια ToF camera αποτελεί επίσης σημαντικό μέρος της παραγωγής αυτών των φωτογραφιών, ενώ δεν πρέπει να αμελούμε και τη συνεισφορά του software.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.