Οι επιστήμονες έχουν σκεφτεί άκρως καινοτόμες ιδέες τα προηγούμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στη μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο. Μια ιδέα που συζητείται εδώ και χρόνια είναι η ιδέα ενός ηλιοστάτη σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

planetary sunshade

Το Planetary Sunshade Foundation απαρτιζόμενo από μια ομάδα επιστημόνων, συνεχίζει να επιδιώκει την ιδέα της κατασκευής μιας ηλιοπροστασίας στο διάστημα μεταξύ της Γης και του Ήλιου. Στόχος, να μας επιτρέπει να αντανακλάμε ένα μεγάλο μέρος της διαστημικής ακτινοβολίας πίσω στο διάστημα αντί να επιτρέπουμε στον πλανήτη μας να την απορροφήσει.

Μειώνοντας την ποσότητα της διαστημικής ακτινοβολίας που φτάνει στον πλανήτη μας, θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις ολοένα και αυξανόμενες παγκόσμιες θερμοκρασίες.  Η ηλιοπροστασία αυτή θα αποτελέσει μια μεγάλη δομή που θα εγκαθίσταντο στο σημείο Lagrange -1. Είναι το σημείο όπου η βαρύτητα της Γης και του Ήλιου αλληλοεξουδετερώνονται και θα επέτρεπε στη δομή αυτή να παραμείνει στη θέση της, χωρίς να χρειάζεται πολλούς επιπλέον προωθητήρες. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μια τέτοια δομή είναι εφικτή, ενώ η πρόοδος των συστημάτων εκτόξευσης στο διάστημα έχει μειώσει πολύ το κόστος μιας τέτοιας κατασκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.