samsung plasma tv smart tv

Τα τελευταία χρόνια, το ετήσιο “προσκύνημα” μας κάθε Ιανουάριο στο Las Vegas για το Consumer Electronics Show είχε να κάνει περισσότερο με τα “παιχνίδια” άλλων. Smartphones και tablets χειρός, τεχνολογία που φοριέται (αλήθεια, τι είναι αυτό?), ακουστικά μόδας, έξυπνες συσκευές, ηλεκτρικοί σταθμοί φόρτισης για αυτοκίνητα, ηχεία streaming τσέπης και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μόνο απο το “μέτωπο” των Audio/Visual συσκευών είχε πέσει πολύ ησυχία…μέχρι τώρα.

Προς μεγάλη έκπληξη πολλών, οι display technologies που μας είχαν υποσχεθεί εδώ και χρόνια ήρθαν ξαφνικά στο προσκήνιο στο φετινό show. Έχουμε 4K Ultra HDTVs και υπηρεσίες παράδοσης περιεχομένου που εγκαινιάζονται, καθώς και OLED, το οποίο μπορεί να είναι ακόμα στο στάδιο της υπόσχεσης, απειλεί όμως να μας “επισκεφτεί” σύντομα. Οι δύο πιο εντυπωσιακές επιδείξεις βίντεο που είδαμε στην CES ανήκαν στην Sony και στην Panasonic, η καθεμία από τις δύο παρουσίασε την δική της εκδοχή της 56-ιντσών OLED 4K-υβριδικής τηλεόρασης.

Μια ματιά σε αυτά τα πρότυπα είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως αυτό θα μπορούσε να είναι το πραγματικό μέλλον της τηλεόρασης. Η Panasonic από την πλευρά της, έχει δηλώσει δημοσίως ότι σχεδιάζει να παρακάμψει το στάδιο 4K LCD τηλεοράσεων και να πάει κατευθείαν σε 4K-OLED, ίσως ήδη από το επόμενο έτος σύμφωνα με δημοσιεύματα. Αυτό θα το πιστέψουμε όταν το δούμε, αλλά εν το μεταξύ, δεν θα γκρινιάξουμε για τα μοντέλα plasma της Panasonic που μία μέρα θα εκλείψουν λόγω των φιλόδοξων σχεδίων της εταιρίας. Ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή μοντέλα του 2013 είναι η σειρά ST60 της Panasonic. Το ST plasma υπήρξε ένας από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις μας για τα δύο τελευταία χρόνια, χάρη στην τεράστια αξία του.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Στο Ένατο Ετήσιο HDTV Shootout που έγινε στο Scarsdale της Νέας Υόρκης φέτος την Άνοιξη, το κατάστημα Value Electronics έβαλε δίπλα-δίπλα και συνέκρινε τα εξής μοντέλα: το νέο XBR-65X900A Ultra HD 4K LED LCD της Sony, το F8000 LED LCD της Samsung και την σειρά WT60 LED LCD της Panasonic. Οι ειδικοί έτρεξαν δοκιμαστικά test patterns και το περιεχόμενο ταινιών σε όλα τα σύνολα ταυτόχρονα για να επιτρέψουν στο κοινό να τα βαθμολογήσει σε κρίσιμους τομείς όπως, το επίπεδο του μαύρου, αντίθεση, πιστότητα χρωμάτων, resolution κίνησης, προβολή φωτεινού δωματίου και τη συνολική ποιότητα της εικόνας. Α! Και παρεμπιπτόντως υπήρχε και μία Pioneer Kuro plasma παλιάς γενιάς ως μέτρο σύγκρισης. Παρά το γεγονός ότι είναι εκτός αγοράς εδώ και τρία χρόνια, η Kuro παραμένει η HDTV με βάση της οποίας το Home Theater και όλοι οι υπόλοιποι συγκρίνουν όλους τους σοβαρούς διεκδικητές.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για κανέναν από τους παρευρισκόμενους ότι οι τρείς καινούργιες Plasma TV και η Kuro έκλεψαν την παράσταση και υπήρχε πολύς ενθουσιασμός για το σημαντικό άλμα στην ποιότητα των φετινών μοντέλων. Φαίνεται πως η τηλεόραση πλάσμα, αφού είχε διαγραφεί από πολλούς ως ένα απειλούμενο είδος, ζει την αναγέννηση της. Η παλιά η κότα φαίνεται πως έχει περισσότερο ζουμί απ’ ότι νομίζαμε!

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.