Με πρωτοβουλία της Disney Research και του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon δημιουργήθηκε το πρώτο smartwatch το οποίο αναγνωρίζει αντικείμενα που αγγίζει ο χρήστης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια προσθήκη σε ένα συμβατικό smartwatch (που όπως λέει η Disney θα κοστίζει λιγότερο από $10), καθώς η αναγνώριση επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση ενός μικρού ανιχνευτή ηλεκτρομαγνητικών σημάτων, ο οποίος αποθηκεύει και ταξινομεί τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που δέχεται το σώμα μας με την επαφή ενός αντικειμένου.

Πέρα από την αναγνώριση το smartwatch θα παρέχει και άλλες δυνατότητες, όπως π.χ. extra οδηγίες για τη χρήση του αντικειμένου που άγγιξε ο χρήστης, περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό, δημιουργία υπενθυμίσεων για την επόμενη χρήση του και ούτω καθεξής… Ταυτόχρονα, αν παραδείγματος χάρη, ο χρήστης αγγίξει το τιμόνι της μηχανής ή του αυτοκινήτου του, τότε θα έχει και την επιλογή να καταγράψει τη διαδρομή του και να χρησιμοποιήσει το GPS!

EMSense-Recognizing-Handled-Uninstrumented-Electro-Mechanical-Objects-Using-Software-Defined-Radio-smartwatch

Η ιδέα ονομάστηκε EM-Sense (ΗλεκτροΜαγνητική – Αίσθηση) και αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμα, μπορούμε να φανταστούμε σε τι επίπεδα θα ωθήσει άλλες πτυχές τις τεχνολογίας.

Αναλογιστείτε τι θα μπορούσε να προσφέρει στο HoloLens!!!

Δείτε μαζί μας το εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Disney Research και πείτε μας τη γνώμη σας! Σίγουρα αυτή η εφεύρεση θα κάνει τη ζωή ευκολότερη σε πολλούς ανθρώπους!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fpKDNle6ia4&w=560&h=315]

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.