Σήμερα η Huawei ανακοίνωσε τον Kirin 950, το νέο chipset που θα βρούμε μέσα στις επόμενες ναυαρχίδες της, όπως το Huawei Mate 8, που θα ανακοινωθεί στις 26 Νοεμβρίου. Μαζί με την ανακοίνωση, έδωσε στην δημοσιότητα και το πρώτο σκορ του chipset στο AnTuTu.

kirinΤο chipset είναι κατασκευασμένο με την διαδικασία 16nm FinFet, που προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση. Συγκεκριμένα η Huawei υπόσχεται 40% μεγαλύτερες επιδόσεις, με 60% μείωση στην κατανάλωση, κάτι που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

Το εν λόγω chip διαθέτει 8 πυρήνες σε αρχιτεκτονική big.LITTLE. Συγκεκριμένα έχουμε 4 πυρήνες ARM Cortex-A72 χρονισμένους στα 2.53GHz και 4 πυρήνες ARM Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.8GHz, για τις μικρότερες διεργασίες. Εκτός από τον επεξεργαστή, βρίσκουμε και έναν i5 coprocessor, που επιτρέπει στην συσκευή να ενημερώνεται για το περιβάλλον, μέσω διάφορων αισθητήρων. Είναι εντυπωσιακή η κατανάλωση σε σχέση με τον i3 coprocessor, που χρειαζόταν 90mA, ενώ ο νέος i5 χρειάζεται μόλις 6.5mA.

Τα γραφικά αναλαμβάνει μια Mali-T880MP4 GPU, η οποία σύμφωνα με την Huawei είναι 100% καλύτερη από την GPU του Kirin 930. Επίσης, το chip θα υποστηρίζει Cat. 6 LTE δίκτυα εξασφαλίζοντας ταχύτητες λήψεις έως και 300Mbps.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δούμε την απόδοση του Kirin 950 σε πραγματικές συνθήκες, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα τελικές συσκευές για να γίνουν οι δοκιμές. Ωστόσο, η Huawei έδειξε στην παρουσίαση της πως μια demo συσκευή με τον Kirin 950 κατάφερε να σκοράρει 83.000 πόντους στο AnTuTu. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκορ που έχουμε δει από οποιαδήποτε συσκευή μέχρι σήμερα και σημαίνει ότι το επερχόμενο Huawei Mate 8 θα είναι πραγματικά ένα θηρίο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.