Τα chat rooms στο Internet είναι μια τεχνολογία η οποία έκανε την εμφάνισή της ήδη από τις πρώτες μέρες. Πλέον, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά και καθένας μπορεί να φτιάξει το δικό του, ανώνυμο ή επώνυμο internet chatting service. Βέβαια, μερικά από αυτά έχουν αποκτήσει ήδη μια καλά εδραιωμένη θέση λόγω του περιεχομένου το οποίο οι χρήστες τους ανταλάσσουν, όπως το Omegle, στο οποίο το sex chatting και οι “βρώμικες” συζητήσεις έχουν την τιμητική τους.

omegle-online-chat

Πέραν όμως των κλασσικών κινδύνων που υπάρχουν σε τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως το ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του δικτύου, εγκυμονούν και κίνδυνοι οι οποίο δεν έχουν τη ρίζα τους στην κακόβουλη φύση μερικών χρηστών, αλλά στις διαθέσεις των προγραμματιστών που δημιούργησαν και συντηρούν τις εκάστοτε υπηρεσίες. Το Omegle καθώς φαίνεται ανήκει στην κατηγορία των υπηρεσιών οι οποίες διατηρούν αρχεία για τις συνομιλίες των χρηστών τους και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο.

Ένας νεαρός Ινδός bug hunter, δημιούργησε ένα μικρό εργαλείο στην Python, με την ονομασία Omegle-Chat-Hack με το οποίο αποκαλύπτει πόσο ευάλωτες είναι αυτές οι υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο του επιτρέπει να κατεβάσει screenshots από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που κάνουν οι διάφοροι χρήστες στο Omegle.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι αξιόλογο να σημειωθεί πως το script το οποίο χρησιμοποιείται για το κατέβασμα των screenshots από το domain http://l.omegle.com είναι διαθέσιμο στο GitHub και από τον αρχικό του συνθέτη αλλά και από μένα που διόρθωσα κάποιες ανακρίβειες στο output του εργαλείου. Μπορείτε να βρείτε και τα δύο repos στα παρακάτω link:
    https://github.com/pcnoic/Omegle-Chat-Hack
    https://github.com/indrajeetb/Omegle-Chat-Hack

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ