Ως millennial ξέρω πολύ καλά ότι τα τηλέφωνα μπορούν να είναι πραγματικά cool, αλλά οι εταιρείες κάνουν εκπτώσεις στον βωμό του κέρδους, λόγο των περιορισμών που δημιουργεί η μαζική παραγωγή. Όταν ήμουν έφηβος, τα κινητά, τα πραγματικά κινητά, δεν είχαν οθόνες αφής, καταστήματα εφαρμογών, ή κάμερες υψηλής τεχνολογίας.

Τότε, πριν και κοντά στο 2000, ακόμα και τα δεδομένα κινητής για πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν κάτι σπάνιο και ακριβό. Αυτά τα τηλέφωνα, ήταν σκληρά σαν σφυριά και έβγαιναν σε διάφορα πραγματικά ενδιαφέροντα, και δεν έμοιαζαν όλα μεταξύ τους, ως συσκευές με τέσσερις κύκλους στην πλάτη και μία πρόσοψη που έχει μαύρο πλαίσιο και μια τρύπα στην κορυφή.

The Boring Phone Announce

Οπότε, όταν μία εταιρεία αγγίζει τα όρια τέτοιων εποχών και ανακοινώνει το “The Boring Phone”, δεν μπορώ να μείνω ανεπηρέαστος. Αυτόματα, η θέα και μόνο αυτής της συσκευής με γυρίζει πίσω στις παλιές καλές μέρες που ζούσαμε με μηνύματα κειμένου, μονοφωνικούς ήχους κλήσης και χωρίς social media, γιατί τα κοινωνικά δίκτυα ήταν οι πλατείες και τα γήπεδα μπάσκετ των σχολείων.

Αν σου πέρασε από το μυαλό, όχι, δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο που απλώς άργησε να δημοσιευθεί. Η HMD, η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia, η Heineken και οι επιμελητές streetwear Bodega με έδρα τη Βοστόνη, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτό το διαφανές flip phone με ολογραφικά αυτοκόλλητα που είναι “φτιαγμένο για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο”. Εμένα σίγουρα με ταξίδεψε πίσω στα παιδικά μου χρόνια.

Το The Boring Phone εκπέμπει κάθε είδους 90s vibes. Είναι τόσο βασικό όσο συνηθιζόταν να είναι τα τηλέφωνα εκείνα τα χρόνια. Διαθέτει μια οθόνη QVGA 2.8 ιντσών στο εσωτερικό του και μια οθόνη 1.77 ιντσών στο εξωτερικό από το πορτάκι – Ναι, αυτή είναι η σωστή ονομασία. Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται για ένα foldable smartphone, αλλά για ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο της παλιάς σχολής, με φυσικό πληκτρολόγιο και χωρίς καμία απολύτως οθόνη αφής.

Αν είστε λάτρεις των καμερωκινητών, αναμείνατε φωτογραφίες με πολύ έντονα pixel χάρη στην κάμερα 0.3MP του The Boring Phone. Σίγουρα θα σας κάνει να εκτιμήσετε οποιοδήποτε smartphone έχετε αυτή τη στιγμή στο χέρι σας, αλλά θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές. Προφανώς και έχει κλασική θύρα ήχο και υποστηρίζει 2G, 3G, ακόμα και 4G. Ωστόσο, μην περιμένετε καμία λειτουργία βασισμένη στο διαδίκτυο. Το The Boring Phone έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει αποκλειστικά σε βασικές λειτουργίες, όπως η πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων και η αποστολή μηνυμάτων. Επίσης, έχει το κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι Snake.

The Boring Phone Announce

Αν ελπίζετε να αγοράσετε το The Boring Phone μόνο για πλάκα ή για λόγους νοσταλγίας, τα κακά νέα είναι ότι δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Η συσκευή θα παρουσιαστεί στην Milan Design Week στις 18 Απριλίου. Θα διανεμηθούν περιορισμένες μονάδες ως δώρα σε επιλεγμένες αγορές. Μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα της Heineken για να δοκιμάσετε την τύχη σας να κερδίσετε μία από αυτές. Οι εταιρείες θα λανσάρουν επίσης μια εφαρμογή τον Ιούνιο που θα μετατρέψει κάθε smartphone σε Boring Phone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.