Οι φήμες ότι η Samsung εργάζεται πάνω σε δύο εκδόσεις του Galaxy Z Fold 6 κυκλοφορούν εδώ και καιρό, κάποιες πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι πιθανώς να δούμε τρία μοντέλα. Αν και ορισμένες φήμες έχουν προτείνει το ένα foldable θα είναι μια συσκευή entry-level, άλλες φήμες έχουν προτείνει το αντίθετο, ενώ υπάρχουν πηγές που λένε ότι θα δούμε και τα τρία μοντέλα. Παρ’ όλα αυτά, μια νέα έκθεση ισχυρίζεται ότι ένα επερχόμενο φθηνότερο αναδιπλούμενο Samsung θα μπορούσε να είναι εκπληκτικά προσιτό, ενισχύοντας τις φήμες για το entry-level foldable που ίσως είναι το πρώτο foldable FE.

Μια έκθεση από την κορεατική ιστοσελίδα SisaJournal ισχυρίζεται ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο Galaxy foldable φέτος. Δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για το φημολογούμενο φθηνότερο Galaxy Z Fold 6 (FE) ή για μια συσκευή Flip. Σύμφωνα με τη μετάφραση του κειμένου, το entry-level foldable smartphone εκτιμάται ότι θα κοστίζει λιγότερο από 800 δολάρια. Αυτό όχι μόνο θα το κάνει ένα από τα φθηνότερα foldable της παγκόσμιας αγοράς, αλλά το τοποθετεί κάτω από το Galaxy Z Flip 5 των 999 δολάρια, το ρίχνει κάτω από τη μισή τιμή του 1.800 δολαρίων Z Fold 5, και το κάνει φθηνότερο από το βασικό Galaxy S24 των 800 δολάρια.

Για να επιτευχθεί αυτή η χαμηλότερη τιμή, η Samsung φέρεται να κάνει μερικούς συμβιβασμούς. Οι προδιαγραφές του επεξεργαστή, της οθόνης και της μπαταρίας αναμένεται να υποβαθμιστούν. Εντωμεταξύ, οι κάμερες του Samsung Galaxy Z Fold / Flip 6 (FE) λέγεται ότι θα είναι σχεδόν παρόμοιες με το υπάρχον μοντέλο είτε είναι bookstyle, είτε flip. Βέβαια, η έκθεση αναφέρει σύστημα διπλής κάμερας, κάτι που μας προσανατολίζει στο ότι μάλλον πρόκειται για flip phone.

Εξάλλου, τα Flip της Samsung πωλούνται στη λιανική προς ~1.000 δολάρια, ενώ τα μοντέλα όπως το Motorola Razr 2023 ξεκινούν από 700 δολάρια. Έτσι ένα flip των 800 δολαρίων είναι πολύ πιο εφικτό χωρίς πολλές εκπτώσεις στα χαρακτηριστικά ώστε να είναι ανταγωνιστικό. Επιπλέον, ακόμα και τα φθηνότερα αναδιπλούμενα τηλέφωνα τύπου Fold τυπικά πωλούνται στη λιανική για 1.200 δολάρια ή ακόμα πιο ακριβά. Για να πέσεις στα 800 δολάρια πρέπει να κάνεις σοβαρές υποχωρήσεις. Οπότε, δεν θα ήταν τεράστιο βήμα για τη Samsung να προσφέρει ένα φθηνότερο Flip, τη στιγμή που θα πρέπει να κάνει ένα σωρό συμβιβασμούς για να δημιουργήσει ένα φθηνό μοντέλο Fold που θα προσφέρει στη μισή τιμή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε ακούσει πολλά για ένα φθηνότερο Flip στο παρελθόν. Πρόσφατα όμως μάθαμε ότι το Galaxy Z Fold 6 έχει μια παραλλαγή με την κωδική ονομασία Q6a. Πηγή ισχυρίστηκε ότι άκουσε κατά τη διάρκεια του MWC 2024 πως το μοντέλο Q6a μπορεί να είναι πιο ακριβό από το κανονικό μοντέλο, σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές. Πιθανώς να πρόκειται για τo Z Fold 6 Ultra που θα έχει ισχυρό σύστημα καμερών. Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε πλήρη σαφήνεια σχετικά με αυτή την κατάσταση μέχρι να πλησιάσουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας των συσκευών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.