Η Prophetic, μια νεοσύστατη επιχείρηση που ιδρύθηκε πρόσφατα και υποστηρίζεται από επιχειρηματικά κεφάλαια, αξιοποιεί το ανεκμετάλλευτο δυναμικό των διαυγών ονείρων για την αύξηση της παραγωγικότητας.

Τα διαυγή όνειρα περιλαμβάνουν την επίγνωση των ονείρων κατά τη διάρκεια του κύκλου του ύπνου και την ικανότητα του ατόμου να επηρεάζει ή να ελέγχει την αφήγηση των ονείρων. Περίπου το 70% των ατόμων βιώνουν αυτό το φαινόμενο τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της ζωής τους.

Η Prophetic παρουσίασε ένα καινοτόμο κάλυμμα κεφαλής με την ονομασία “Halo”. Το Halo έχει ως στόχο να επιτρέψει στους χρήστες να αξιοποιήσουν τη δύναμη των διαυγών ονείρων για αυξημένη παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια νυχτερινών δραστηριοτήτων, όπως σύνταξη κώδικα κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι περνούν περίπου το ένα τρίτο της ζωής τους κοιμώμενοι, η Prophetic επιδιώκει να ξεπεράσει την αντιληπτή αδράνεια κατά τη διάρκεια του ύπνου, προκαλώντας μια κατάσταση διαυγούς ονείρου.

Πώς να καταγγείλεις τις εισπρακτικές μέσω Gov.gr, ήδη κάποιες έχουν λάβει πρόστιμα 670.000€

Το Halo αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον Afshin Mehin, τον σχεδιαστή του Neuralink N1 για την εταιρεία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων του Elon Musk. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί ως κορώνα που φοριέται από τους χρήστες, ώστε να αποκτούν τον έλεγχο των ονείρων τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το Halo χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό υπερήχων και μοντέλων μηχανικής μάθησης, αξιοποιώντας δεδομένα EEG και fMRI για να ανιχνεύσει τον ύπνο REM των χρηστών για να προκαλέσει και να σταθεροποιήσει τα διαυγή όνειρα.

Η Prophetic σχεδιάζει να παραδώσει δεδομένα από την τρέχουσα έρευνα στο Ινστιτούτο Donders στην Ολλανδία μέχρι την άνοιξη του 2024. Επίσης, στοχεύει να αποστείλει τις συσκευές Halo την άνοιξη του 2025, τιμολογώντας τες μεταξύ 1.500 και 2.000 δολαρίων η καθεμία.

Παρά τον σκεπτικισμό των ειδικών σχετικά με τη μετατροπή των διαυγών ονείρων σε πρακτικά εργαλεία, η Prophetic έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τις κρατήσεις. Αυτό υποδηλώνει μια σημαντική και ανυπόμονη βάση χρηστών που περιμένει την κυκλοφορία του προϊόντος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.