Σε απόσταση πάνω από 6.000 έτη φωτός από τη Γη, ένα ανοικτό αστρικό σμήνος και το νεφέλωμά του καλύπτουν μια έκταση του ουρανού που ξεπερνά τα 270 έτη φωτός. Ονομάζεται Νεφέλωμα Running Chicken. Το νεφέλωμα Running Chicken φέρει την κωδική ονομασία IC 2944.

Αυτή η τεράστια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα καλύπτει 25 πλήρη φεγγάρια και αποτελεί μια σύνθεση από εκατοντάδες ξεχωριστές εικόνες προσεκτικά συζευγμένες μεταξύ τους με 1,5 δισεκατομμύριο pixels. Το τηλεσκόπιο VLT Survey Telescope του Ευρωπαϊκού Νότιου Παρατηρητηρίου κατέγραψε τις εικόνες. Προέρχονται από μια εκστρατεία παρατήρησης με στόχο τη μελέτη του κύκλου ζωής των άστρων.

Το The Running Chicken προκαλεί το επιστημονικό ενδιαφέρον, αλλά η οπτική του γοητεία μας τραβάει όλους. Η περιοχή είναι ένα τεράστιο αστρικό φυτώριο, φωτισμένο από νεαρά αστέρια που εκπέμπουν ισχυρή ακτινοβολία. Η ακτινοβολία τόσο φωτίζει το αέριο όσο και το διαμορφώνει σε ενδιαφέροντα μοτίβα, δημιουργώντας ένα έργο τέχνης που το ισχυρό τηλεσκόπιο φέρνει στην οπτική μας εμβέλεια, αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα universe today.

Η εικόνα έχει μέγεθος 3.2GB και μπορείς να την βρεις εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.