Η Samsung διέδωσε τη χρήση των Super AMOLED οθονών στα smartphones και το πρώτο κινητό που χρησιμοποιούσε οθόνη αυτής της τεχνολογίας, ήταν το Galaxy S. Οι Super AMOLED οθόνες, φημίζονται για τα βαθιά μαύρα και την θεωρητικά άπειρη αναλογία αντίθεσης, που δεν συναντάμε σε LCD οθόνες, ωστόσο οι οθόνες αυτές, ήταν πολύ διψασμένες για ενέργεια και εμφάνιζαν υπερ-κορεσμένα χρώματα.

Samsung AMOLEDΚατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουμε ακούσει πολλά για την ενεργειακή απόδοση των οθονών της εταιρείας. Το AnandTech λοιπόν, πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές για να μετρήσει την ενεργειακή απόδοση των Super AMOLED οθονών στις ναυαρχίδες της Samsung. Σύμφωνα με αυτές τις δοκιμές, η Samsung ήταν σε θέση να φέρει σταθερή βελτίωση στα πάνελ των Super AMOLED οθονών κάθε χρόνο, ή ακόμα και κάθε έξι μήνες. Όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω πίνακα, η οθόνη του Galaxy S4 ήταν η χειρότερη, ενώ του Galaxy S6 η καλύτερη όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.

Samsung-Super-AMOLED-Display-Power-Efficiency

Αυτός που έκανε τις δοκιμές, στο άρθρο του αναφέρει ότι η Samsung, πρέπει να επιτύχει 15-20% βελτίωση στην ενέργεια, αν θέλει να ανταγωνιστεί τις LCD οθόνες στην συνολική ενεργειακή απόδοση. Δηλώνει επίσης, ότι η Samsung μπορεί να το καταφέρει αυτό μέχρι το επόμενο έτος, αν η ανάλυση παραμείνει η ίδια και η έρευνα και η ανάπτυξη συνεχίσει να προχωρά με τον ίδιο ρυθμό.

Samsung-Galaxy-S-Series-Display-Power-Consumption-Comparison

Εάν θυμάστε, το DisplayMate έχει κατατάξει τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, ως τα κινητά με την καλύτερη οθόνη στη βιομηχανία, όταν πρόκειται για την αναπαραγωγή χρωμάτων. Είναι αξιέπαινο το γεγονός ότι η Samsung ήταν σε θέση να επιφέρει βελτιώσεις στις Super AMOLED οθόνες τόσο γρήγορα.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.