Το Facebook κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει την παραπληροφόρηση γύρω από οποιοδήποτε θέμα. Αφού πρώτα πρόσθεσε ειδοποίηση για την κοινοποίηση άρθρων που είναι παλαιότερα των τριών μηνών, τώρα έφτιαξε ένα αντίστοιχο pop-up για τον κορονοϊό.

Όταν οι χρήστες δοκιμάζουν να κοινοποιήσουν ένα άρθρο που αφορά τον κορονοϊό ή έναν σύνδεσμο που οδηγεί σε περιεχόμενο σχετικό με την πανδημία, το Facebook θα εμφανίζει έναν pop-up το οποίο δίνει link προς το κέντρο πληροφοριών για τον COVID-19.

Στο ίδιο pop-up θα υπάρχει το link της αρχικής πηγής και η ημερομηνία που κάποιος κοινοποίησε το περιεχόμενο αυτό πρώτη φορά. Από εκεί και πέρα, το Facebook θα δίνει δύο επιλογές, ή να πατήσει ο χρήστης “Go Back” και να μην κάνει κοινοποίηση ή να πατήσει “Continue” και να κοινοποιήσει τον σύνδεσμο.

Εννοείται πως αυτό δεν θα σταματήσει κανέναν από το να κοινοποιεί ότι δει στο Facebook, αλλά θα βάλει ένα ποσοστό σε σκέψεις, και ίσως οι μισοί από αυτούς να αποφασίσουν να μην μοιράζουν λανθασμένες πληροφορίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ναι το Facebook νοιάζεται για το καλό μας για αυτό μαζεύει όλα τα δεδομένα τα αναλύει σε υπερυπολογιστές και τα πουλάει κιόλας… Και βέβαια πληρώνει και τα ελληνικά χοαξες!!! για τον έλεγχο της αλήθειας!!! Σε λίγα χρόνια όταν περάσει όλο αυτό με τον covid19;;;; είπαμε;;;;; θα έχουμε τίποτα σκάνδαλα πάλι… Σκεφτείτε ότι έχουν βγει άτομα θέλετε μασόνοι θέλετε Qanon που έχουν πει ότι όλο αυτό το θέμα είναι στημένο ο ιός είναι εργαστηρίου και ότι θα έχει 2ο και 3ο γύρο πιο θανατηφόρα του πρώτου… Ποιος λοιπόν τους ελέγχει αυτούς;;; Γιατί π.χ. το Facebook δεν ρίχνει την σελίδα των Qanon;;; Όλοι στο κόλπο και μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.