Η Samsung υπόσχεται τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και τρεις βασικές ενημερώσεις Android για τις περισσότερες συσκευές της, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Galaxy A. Και όμως, αυτό δεν σημαίνει μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας, προφανώς, κάτι που αποδεικνύει η περίπτωση του Samsung Galaxy A51.

Το Galaxy A51, σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημερώσεων της Samsung, θα λαμβάνει μόνο δύο ενημερώσεις ετησίως – από τώρα και στο εξής. Αυτό θα ισχύσει παρά το γεγονός ότι το τηλέφωνο είναι λίγο περισσότερο από δύο ετών και μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο μία από τις τρεις βασικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Android.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Samsung Galaxy A51 ήταν μια από τις συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της εταιρείας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει τη στρατηγική της σχετικά με τη διάθεση ενημερώσεων.

Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα, το πολύ λιγότερο δημοφιλές Galaxy A51 5G θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας ανά τρίμηνο, άρα διπλάσιες κάθε χρόνο από το πιο δημοφιλές αδερφάκι του. Βέβαια, κυκλοφόρησε κάποιους μήνες αργότερα, άρα έρχεται η σειρά του.

Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα σχετικά με τα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά τις βασικές ενημερώσεις και ότι το Samsung Galaxy A51 θα αναβαθμιστεί σε νεότερη έκδοση. Όπως και να έχει, καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι τα “x χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας” δεν σημαίνουν απαραίτητα “x χρόνια μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.