Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Lancashire ανακάλυψαν μια γιγάντια δομή γαλαξιών σε σχήμα δακτυλίου στο διάστημα. Η δομή έχει διάμετρο 1.3 δισεκατομμύρια έτη φωτός και φαίνεται να είναι περίπου 15 φορές το μέγεθος της Σελήνης. Την ονόμασαν Μεγάλο Δακτύλιο και αποτελείται από γαλαξίες και σμήνη γαλαξιών.

Η δομή αυτή αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες και δεν έπρεπε να υπάρχουν, σύμφωνα με μια από τις κατευθυντήριες αρχές της αστρονομίας που ονομάζεται κοσμολογική αρχή. Κάτι τέτοιο δηλώνει όλη η ύλη απλώνεται ομαλά σε ολόκληρο το σύμπαν.

Ο Μεγάλος Δακτύλιος εντοπίστηκε από την Alexia Lopez, μια διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, η οποία ανακάλυψε επίσης τη Γιγάντια Αψίδα, μια δομή που εκτείνεται σε 3,3 δισεκατομμύρια έτη φωτός από το διάστημα. Καμία από αυτές τις δύο εξαιρετικά μεγάλες δομές δεν είναι εύκολο να εξηγηθούν με την τρέχουσα κατανόησή μας για το σύμπαν.

Το μυστήριο με τις τρύπες στο πυθμένα των ωκεανών επιτέλους λύθηκε

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς φτιάχνονται τόσο μεγάλες δομές; Είναι απίστευτα δύσκολο να συλλάβουμε κάποιον μηχανισμό που θα μπορούσε να παράγει αυτές τις δομές, επομένως οι επιστήμονες εικάζουν ότι βλέπουμε ένα απομεινάρι από το πρώιμο σύμπαν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.