Αυτή τη φορά η Apple δεν κατάφερε να την γλυτώσει με την βοήθεια του προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ο Biden δεν άσκησε βέτο στην απόφαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (ITC). Η απόφαση αφορά τα τελευταία ρολόγια της Apple, τα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2, που πλέον δεν μπορούν να πωληθούν στην αγορά των ΗΠΑ. Η απόφαση ήρθε στην χειρότερη περίοδο για την Apple, αφού τα ρολόγια της πουλάνε σαν ζεστά ψωμάκια την περίοδο των εορτών.

Ο αποκλεισμός από την αγορά των ΗΠΑ, συνέβη καθώς ασκήθηκε αγωγή από την Masimo Corporation και Cercador Laboratories, με την κατηγορία πως η Apple καταπατούσε πατέντες σχετικά με την μέτρηση του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα. Μετά από έρευνες, η Apple βρέθηκε ένοχη στους ισχυρισμούς και πλέον η απόφαση του αποκλεισμού των συσκευών από την αγορά είναι σε πλήρη ισχύ.

Οι καταγγελίες εξετάστηκαν από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) στις 26 Οκτωβρίου, που έκρινε την Apple ένοχη και την παρέπεμψε στο Υπουργείο Εμπορίου. Το Υπουργείο Εμπορίου δεν άσκησε βέτο στην απόφαση, ώστε η Apple να μπορέσει να συνεχίσει την πώληση. Η τελευταία ελπίδα της Apple ήταν να ασκηθεί βέτο την τελευταία στιγμή, στις 26 Δεκεμβρίου, κάτι που δεν έγινε, οπότε από σήμερα σταματάει εντελώς η πώληση των Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2, από όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ.

Επιστήμονες κατάφεραν να καταστρέψουν το 99% των καρκινικών κυττάρων με δονούμενα μόρια!

Η απόφαση σημαίνει πως η Apple θα πρέπει να αποσύρει όλα τα κομμάτια από τα καταστήματά της, ενώ τα καταστήματα τρίτων, θα συνεχίσουν τις πωλήσεις μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων, ενώ δεν θα μπορούν να προμηθευτούν νέα προϊόντα.

Αυτό σημαίνει πως τα νέα ρολόγια τη Apple δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά στην αγορά των ΗΠΑ, μέχρι τα επόμενα ρολόγια της εταιρίας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τα βρει η Apple με την Masimo, αποζημιώνοντας την ή προσφέροντας συνεργασία και μερίδιο από τα έσοδα, όμως η Masimo έχει ζητήσει από την Apple να ζητήσει συγγνώμη δημόσια, κάτι που η Apple μέχρι στιγμής δεν δείχνει πως προτίθεται να κάνει. Στην περίπτωση που δεν τα βρούνε, η Apple θα έρθει αντιμέτωπη με απώλειες αρκετών δισεκατομμυρίων στα έσοδα.

Η Apple έχει ασκήσει έφεση στην απόφαση, όμως όλα δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να την κερδίσει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.