Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καρκίνου θα αυξηθεί σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια το 2050 – 77% υψηλότερος από τον αριθμό του 2022, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο καπνός, το αλκοόλ, η παχυσαρκία και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν βασικούς παράγοντες της εκτιμώμενης αύξησης.

Πάνω από 35 εκατομμύρια νέα περιστατικά καρκίνου προβλέπονται το 2050, αναφέρεται σε ανακοίνωση, μια αύξηση 77% από τα περίπου 20 εκατομμύρια περιστατικά που διαγνώστηκαν το 2022. Η ταχέως αυξανόμενη παγκόσμια επιβάρυνση από τον καρκίνο αντανακλά τόσο τη γήρανση και την αύξηση του πληθυσμού, όσο και τις αλλαγές στην έκθεση των ανθρώπων σε παράγοντες κινδύνου, αρκετοί από τους οποίους συνδέονται με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, αναφέρει η έρευνα.

Οι πιο ανεπτυγμένες χώρες αναμένεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό των κρουσμάτων, με επιπλέον 4,8 εκατομμύρια νέα κρούσματα το 2050 σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του 2022, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όμως, σε όρους ποσοστών, οι χώρες που βρίσκονται στο χαμηλότερο άκρο του Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (HDI) που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ θα δουν τη μεγαλύτερη αναλογική αύξηση, περίπου 142%. Ο Δείκτης Ανθρώπινης Ανάπτυξης, όπως αναφέρει η wikipedia αποτελεί ένα σύνθετο μέτρο που κατασκευάζεται με βάση τρεις επί μέρους δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με το προσδόκιμο ζωής, τον βαθμό εκπαίδευσης και την ποιότητα ζωής. Με βάση το ΔΑΑ γίνεται χαρακτηρισμός μιας χώρας σε υποανάπτυκτη, αναπτυσσόμενη ή ανεπτυγμένη. Χρησιμοποιείται επίσης για να μετρήσει την επίδραση των οικονομικών πολιτικών στην ποιότητα ζωής.

Οι χώρες στο μεσαίο άκρo αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 99%, ενώ η θνησιμότητα από καρκίνο στις χώρες αυτές προβλέπεται να διπλασιαστεί ως το 2050.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να προσθέσω: Τα φυτοφάρμακα, οι τροποποιημένες ζωοτροφές, σπόροι, φθόριο στο νερό, άγχος, μπόλια της κακιάς ώρας όπως το ψευτο19 κτλ θα βοηθήσουν στη μείωση του πληθυσμού αλλά και ταλαιπωρία του μέχρι τον ψοφο του όπως θέλουν οι λίγοι που έχουν την εξουσία… Θυμήθηκα τώρα τον Μπιλ που έλεγε ότι πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός και ένας τρόπος είναι τα μπόλια και τα φάρμακα σε πόσο 10-15% έχω και το βίντεο… Τέλος πάντων… Ο ΠΟΥ θέλει το καλό μας! Χαχαχαχα!!!

  2. Ξέχασα τα εκτυπωμένα κρέατα κατσαρίδες ακρίδες και ότι άλλο ετοιμάζουν για τη βρώση των ζόμπι κατά αυτούς…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.