Στη δίκη Apple εναντίον Epic Games, το Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνιας αποφάσισε ότι η Apple θα πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να περιλαμβάνουν συνδέσμους προς μεθόδους πληρωμής τρίτων στις εφαρμογές τους. Η Apple καθυστέρησε την εφαρμογή της αλλαγής, υποβάλλοντας έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκε να εκδικάσει την έφεση της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι επικυρώνει την αρχική απόφαση. Έτσι, η Apple θα πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να συμπεριλάβουν συνδέσμους προς μεθόδους πληρωμής τρίτων στις εφαρμογές τους. Δεδομένου αυτού, πολλοί προγραμματιστές πιθανότατα θα χρησιμοποιούν πλέον τις δικές τους μεθόδους πληρωμής, παρακάμπτοντας το App Store. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν θα λάβει προμήθεια από αυτούς για αυτές τις πληρωμές. Εξαιτίας αυτού, αναμένεται τα έσοδα της Apple από την πλατφόρμα διανομής εφαρμογών να μειωθούν σημαντικά.

Διαχωρισμός App Store και sideloading στα iPhone αποκλειστικά στην Ευρώπη

Η Apple περνάει ήδη μια δύσκολη περίοδο. Οι πωλήσεις των συσκευών iPad και Mac έχουν μειωθεί. Επιπλέον, οι αναλυτές έχουν προβλέψει ότι οι πωλήσεις των μοντέλων iPhone θα δεχτούν πλήγμα στην Κίνα. Ως αποτέλεσμα, η τιμή της μετοχής της Apple σημειώνει πτώση. Αυτό έχει επίσης βοηθήσει τη Microsoft να γίνει η εταιρεία με την υψηλότερη αποτίμηση στον κόσμο. Η είδηση σχετικά με την πολιτική αντι-καθοδήγησης είναι ένα ακόμη πλήγμα για την εταιρεία και θα επηρεάσει περαιτέρω τον τεχνολογικό κολοσσό στο χρηματιστήριο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.