Η επίσημη ιστοσελίδα του γνωστού κινεζικού καταστήματος Gearbest έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και πάνω από μια εβδομάδα και δυστυχώς έχει αφήσει κόσμο στα κρύα του λουτρού. Αφενός, χρήστες που έχουν παραγγείλει από το συγκεκριμένο κατάστημα και δεν έχουν shipped ακόμη οι αγορές τους, ενώ έχει κλείσει η ιστοσελίδα, αφετέρου χρήστες που έχουν γίνει shipped τα προϊόντα τους, αλλά δεν έχουν παραλάβει ακόμη.

Και από την άλλη, οι affiliate marketers, στους οποίους δεν έχουν πληρωθεί εκατοντάδες δολάρια. Δυστυχώς, η κατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Τον περασμένο Ιούνιο, η μητρική εταιρεία του Gearbest υπέβαλλε αίτηση πτώχευσης σε δικαστήριο της Κίνας.

Η εκπληκτική ανάπτυξη που γνώρισε το Gearbest όλα τα προηγούμενα χρόνια, υποβοηθήθηκε από την έντονη παρουσία του σε πολλές χώρες και από το δίκτυο προμηθευτών και αποθηκών της μητρικής. Η εταιρεία είχε έσοδα 550 εκατομμύρια δολάρια το 2015, αλλά από τότε η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Η μητρική εταιρεία, βρίσκεται σε μεγάλες δυσκολίες και ένα video που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες, δείχνει τον CEO να εξηγεί γιατί δεν θα μπορέσει να πληρώσει προμηθευτές.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.