Το Youtube μόλις ανακοίνωσε ότι θα κρύψει τον αριθμό των dislikes σε videos στην ιστοσελίδα του, αρχής γενομένης από σήμερα. Η εταιρεία, αναφέρει ότι η αλλαγή γίνεται για να εμποδιστούν φαινόμενα κατάχρησης του dislike button. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι το dislike button θα συνεχίσει να είναι εκεί, αλλά για ιδιωτικό feedback προς τους creators και όχι δημόσια. Με λίγα λόγια, ο αριθμός των dislikes θα φαίνεται μόνο στους δημιουργούς του video.

youtube

Το Youtube αναφέρει ότι όταν δοκίμαζε το κρύψιμο του dislike, διαπίστωσε, ότι οι χρήστες ήταν λιγότερο πιθανό να επιτεθούν στον creator, καθώς η υποβολή σχολίου έκανα dislike ή είμαι εδώ για dislike, απλά δεν θα τους ικανοποιεί το ίδιο με το να βλέπουν τον αριθμό των dislikes να ανεβαίνει. Έτσι θα αποθαρρυνθούν από τις καταχρήσεις του dislike button. Άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν ακολουθήσει παρόμοιες πρακτικές, όπως το Instagram και το Facebook, που επέτρεπε στους χρήστες να κρύβουν τον αριθμό των likes.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.