Παρελθόν πολύ σύντομα θα αποτελούν τα τραπεζικά εμβάσματα για τις τράπεζες, τα οποία αποτελούν την πολυτιμότερη πηγή εσόδων από προμήθειες, χάρη στις άμεσες πληρωμές οι οποίες αποτελούν ένα γρήγορο πιο ασφαλή, άμεσο και παράλληλα φθηνό τρόπο μεταφοράς χρημάτων.

Ο πυρήνας της Γης σταμάτησε να περιστρέφεται!

Αυτό ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός της ΕΕ που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα και θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη του χρόνου για όλες τις Ευρωπαικές τράπεζες οι οποίες θα πρέπει να ρίξουν το κόστος των συναλλαγών αυτών πιο κάτω από τα εμβάσματα.  Και αυτό γιατί σύμφωνα με τις προβλέψεις του κανονισμού, οι χρεώσεις που θα επιβληθούν θα πρέπει να είναι φθηνότερες από εκείνες των μη άμεσων πληρωμών.

Ήδη στην Ελλάδα έχουμε το IRIS το οποίο επιτρέπει συναλλαγές δωρέαν ως 500 ευρώ την ημέρα. Οι τράπεζες καλούνται μέσω του νέου κανονισμού να εφαρμόζουν και μέτρα πρόληψης και ανίχνευσης της απάτης. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό έμβασμα, η άμεση πληρωμή εκτελείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας άμεση πίστωση του ποσού, και όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα απαλλάξει τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από κόστος έως και 200 δισ. ευρώ, που είναι τα χρήματα που παραμένουν «κλειδωμένα» ημερησίως κατά τη λεγόμενη διακίνηση πληρωμών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.