Η Microsoft φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα των άλλων εταιρειών των ΗΠΑ που συμμορφώνονται με το ban που διέταξε ο Trump. Με τη Google πρώτη να ανακαλεί την άδεια χρήσης του Android από την Huawei το Σαββατοκύριακο, η Microsoft δεν έχει δηλώσει αν θα συνεχίσει να παρέχει άδειες για Windows 10 στα Huawei Laptops.

Το Huawei Matebook X είναι το κορυφαίο laptop της Huawei αυτή τη στιγμή, αλλά χωρίς άδεια Windows 10, δεν αποτελεί την εναλλακτική λύση στο Macbook Pro ή στο HP Spectre x360, ή και ακόμη στη σειρά Surface της ίδιας της Microsoft. Πλέον, η Microsoft έχει σταματήσει πάντως την πώληση του συγκεκριμένου laptop από το Windows Store της και η αναζήτηση για huawei hardware στο Windows Store δεν επιστρέφει αποτελέσματα.

Το ενδεχόμενο ban παροχής άδειας Windows δεν θα επηρεάσει μόνο τα Huawei laptops αλλά και τους servers της Huawei. Η Microsoft και η Huawei λειτουργούν μια hybrid cloud λύση για το Azure stack της Microsoft, με τη χρήση Microsoft-certified Huawei servers. Η Intel και η Qualcomm θα πρέπει να ακολουθήσουν και αυτές το διάταγμα. Αν και η Huawei έχει αναπτύξει τους δικούς της smartphone επεξεργαστές και τα modems, η Intel παρέχει τη Huawei με server chips και επεξεργαστές για τα laptops της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.