Τα γαλλικά iPhone δεν θα πωλούνται πλέον με δωρεάν EarPods, χάρη στην ανατροπή ενός υγειονομικού νόμου υπέρ ενός περιβαλλοντικού νόμου. Αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος της ειδικής συσκευασίας των smartphones της Apple που χρησιμοποιείται μόνο στη Γαλλία.

Από το iPhone 12, η ​​Apple αποφάσισε να σταματήσει να παρέχει ένα δωρεάν ζευγάρι ενσύρματων EarPods σε κάθε κουτί smartphone. Η εταιρεία είπε ότι αυτό έγινε για περιβαλλοντικούς λόγους, αν και κάποιοι έλεγαν ότι η αιτία είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση του κέρδους από την πώληση αξεσουάρ.

Ωστόσο, η γαλλική νομοθεσία απαιτούσε όλα τα smartphone να παρέχονται με δωρεάν ακουστικά. Ο λόγος για αυτό είναι οι ανησυχίες για την υγεία σχετικά με την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων κοντά στον εγκέφαλο.

Θεωρείται είναι δυνητικά επιβλαβές για τον εγκέφαλο να απορροφά ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων και τα τηλέφωνα εκπέμπουν περισσότερη όταν χρησιμοποιούνται για τηλεφωνικές κλήσεις.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί αρκετά, αλλά οι περισσότερες χώρες θέτουν όρια σχετικά με τα επίπεδα ραδιοσυχνωτήτων που εκπέμπουν τα τηλέφωνα, ώστε να μπορούν να τα πουλάνε οι εταιρείες στην εκάστοτε αγορά.

Τα iPhone χρησιμοποιούν τον αισθητήρα εγγύτητας για να ανιχνεύουν πότε το τηλέφωνο είναι κοντά στο κεφάλι και μειώνουν την ισχύ ραδιοσυχνοτήτων για να συμμορφώνονται με τα νόμιμα όρια.

Ωστόσο, η Γαλλία πήγε το θέμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ακουστικά για να κρατούν το τηλέφωνο μακριά από το κεφάλι τους.

Για το λόγο αυτό, απατούσε τα smartphone να πωλούνται με ακουστικά – ή, στη νομική διάλεκτο, «ένα αξεσουάρ που επιτρέπει τον περιορισμό της έκθεσης της κεφαλής σε ραδιοηλεκτρικές εκπομπές κατά τη διάρκεια των επικοινωνιών».

Η Apple βρήκε μια έξυπνη λύση συσκευασίας και μπορούσε να πουλάει τα iPhone με ακουστικά στη Γαλλία και χωρίς ακουστικά σε όλες τις άλλες χώρες. Όμως, αυτό άλλαξε με την ανατροπή του νόμου στα τέλη του περασμένου έτους, από έναν νέο νόμο που αποσκοπούσε στη μείωση των περιβαλλοντικών αποβλήτων.

Ένας νέος νόμος με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ψηφιακής τεχνολογίας καταργεί αυτήν την υποχρέωση και η Apple θα σταματήσει να παρέχει το iPhone στο διπλό κουτί που της επέτρεπε να προσθέσει τα ακουστικά στην κλασική συσκευασία.

Φαίνεται ότι η Apple έχει ειδοποιήσει τους μεταπωλητές για αυτήν την αλλαγή, αν και δεν έχει ακόμη ενημερώσει τον δικό της ιστότοπο. Επιπλέον, η Fnac έχει αρχίσει να προειδοποιεί τους πελάτες της και έτσι μαθαίνουν ότι τα ακουστικά θα αφαιρεθούν «από την εβδομάδα της 24ης Ιανουαρίου 2022.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να πουληθεί το υπάρχον απόθεμα, οπότε αν θέλετε ένα δωρεάν ζευγάρι EarPods με το νέο σας iPhone, έχετε λίγο χρόνο για να αγοράσετε ένα, αν μένετε στη Γαλλία ή κάνοντας ένα ταξιδάκι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κρίμα που απαγόρευσαν τα ακουστικά καθώς είναι ασφάλεια τόσο ως πεζός όσο και ως εποχούμενος. Τα ενσύρματα ακουστικά έχουν μηδενική ακτινοβολία ως προς τον εγκέφαλο. Δεν πειράζει save the world.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.