Τρομερά καλά νέα έρχονται από την έρευνα κατά του καρκίνου. Έρχεται ένα νέο χάπι, που καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα εντελώς, αφήνοντας παράλληλα τα υγιή κύτταρα, ανεπηρέαστα.  Το νέο χάπι, φέρει την ονομασία AOH1996 και αναπτύσσεται τα τελευταία 20 χρόνια. Μόλις τώρα κατάφερε να μπει σε διαδικασία προ-κλινικών δοκιμών στις ΗΠΑ και είναι από τα πιο όμορφα νέα που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό.

Το χάπι βάζει σαν στόχο την PCNA πρωτεΐνη, η οποία βοηθάει στην αντιγραφή του DNA. Όταν αυτή όμως μεταλλάσσεται, μπορεί να δημιουργήσει καρκινικούς όγκους ή να προκαλέσει μετάσταση και σε άλλα μέρη του σώματος. Το AOH1996 στοχεύει αποκλειστική στην μεταλλαγμένη μορφή του PCNA, πράγμα που σημαίνει πως αφήνει άθικτο το καθαρό PCNA, ώστε να κάνει την δουλειά του.

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες δοκιμές σε ζώα, με πολύ καλά αποτελέσματα, παρουσιάζοντας τρομερά ποσοστά επιτυχίας. Παρατηρήθηκε πλήρη ίαση σε διαφορετικές μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο, που είναι από τις χειρότερες μορφές. Παράλληλα είδαμε ίαση σε καρκίνο προστάτη, μήτρας, δέρματος κτλ. Τώρα που περνάει σε κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, αν τα αποτελέσματα είναι καλά, ίσως ο καρκίνος καταλήξει απλά μια ιωσούλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.