Το Downloader είναι μια δημοφιλής εφαρμογή στο Android TV, η οποία έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες τέτοιων συσκευών. Πως να μεταφέρουν εύκολα αρχεία σε αυτές τις συσκευές για σκοπούς όπως το sideloading των εφαρμογών. Μεταξύ των χαρακτηριστικών της εφαρμογής είναι και ένας web browser ο οποίος δίνει τη δυνατότητα downloading αρχείων από ιστοσελίδες.

Το πρόβλημα ξεκινά από μια δικηγορική εταιρεία που αντιπροσωπεύει πλήθος Ισραηλινών εταιρειών της τηλεόρασης, η οποία προέβη στην υποβολή DMCA notice στη Google. Η εταιρεία δηλαδή ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή μπορεί να φορτώσει ένα πειρατικό website και πως οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο χωρίς να πληρώσουν. Ο developer, Elias Saba, αναφέρει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την εν λόγω πειρατική ιστοσελίδα και τονίζει ότι η Google αρνήθηκε την πρώτη ένστασή του. Επισημαίνει ότι η εφαρμογή κατευθύνει τους χρήστες στη homepage του site του, το AFTV News και πουθενά αλλού.

Σε μια σειρά από tweets εξηγεί, πως αν ένας browser μπορεί να βγει εκτός Play Store επειδή μπορεί να φορτώσει μια πειρατική ιστοσελίδα, τότε κάθε browser στο Google Play Store θα πρέπει να κατέβει από το κατάστημα εφαρμογών της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο app χρησιμοποιήσαμε και εμείς για να περάσουμε έναν Youtube client χωρίς διαφημίσεις σε boxακι τής Cosmote TV. 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.