Το φθηνότερο smartphone που μπορεί κάποιος να αγοράσει από την Apple είναι το iPhone SE 2022. Για σύντομο χρονικό διάστημα, αναμενόταν ότι το iPhone SE θα γνωρίσει σύντομα έναν διάδοχο. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν επβεβαιώνεται.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ming Chi Kuo αναφέρει ότι το IPhone SE 4 που είχε δημιουργήσει εσωτερικά η Apple αποτελούσε ένα engineering prototype για ένα custom built 5G baseband chip που ετοιμάζει. Επομένως, αν και η Apple θα παράξει ορισμένες μονάδες για λόγους δοκιμής το μοντέλο δεν θα παραχθεί ποτέ μαζικά.

Να σημειώσουμε ότι σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτησή της από τα 5G chips της Qualcomm, η Apple προσπαθεί να δημιουργήσει το δικό της modem. Αν το iPhone SE prototype που έχει δημιουργήσει τα πήγε καλά στις δοκιμές, μάλλον θα δούμε ένα εμπορικά διαθέσιμο iPhone με Apple 5G chip το 2025.

Ο Kuo δεν αναφέρει αν ένα νέο iPhone SE είναι στα σχέδιά της για το μέλλον. Αλλά και οι φήμες από τη μεριά τους άλλες μιλούσαν για ένα επερχόμενο μοντέλο και άλλες για την ακύρωσή του. Το τρέχον iPhone SE δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά από άποψη πωλήσεων. Δεδομένου ότι και οι mini εκδόσεις των iPhone δεν βρήκαν ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο κόσμος δεν θέλει μικρά τηλέφωνα πλέον. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πιο ακριβά Pro μοντέλα, που είναι και ο λόγος της ανάπτυξης του iPhone 15 Ultra εκ μέρους της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.