Τα πιο επιτυχημένα meme για τον Chrome δημιουργήθηκαν εξαιτίας της δίψας του για όση περισσότερη RAM γίνεται. Υποτίθεται ότι η Google ψάχνει εδώ και χρόνια τι φταίει, αλλά δεν έχει βρει λύση ακόμη. Ωστόσο, μάλλον το πρόβλημα θα λυθεί με την τελευταία αναβάθμιση των Windows 10.

Σύμφωνα με αναφορά του Windows Latest, η Microsoft ξεκίνησε τη διανομή του Windows 10 May 2020 update aka 20H1 και μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι ότι μειώνει τη συνολική χρήση μνήμης σε εφαρμογές Win32 όπως ο Google Chrome.

H Microsoft αναφέρει ότι η τελευταία έκδοση των Windows 10 προσθέτει την νέα τιμή “SegmentHeap” για τους developers, η οποία είναι μία σύγχρονη εφαρμογή συσσώρευσης που θα μειώσει τη συνολική χρήση της RAM σε όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού από τη 2004 και μετά.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα τιμή στον Microsoft Edge που βασίζεται σε Chromium, και οι πρώτες δοκιμές δείχνουν μέχρι και 27% μείωση στη χρήση μνήμης μετά την ενημέρωση στο 20H1.

Η Google θα εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα τιμή για να λύσει το πρόβλημα δίψας του Chrome για RAM. Ένα προγραμματιστής που ανήκει στην ομάδα του browser είπε ότι η έχει γίνει ήδη προσθήκη της τιμής “SegmentHeap” στο manifest του chrome.exe και σύντομα τα Windows 10 2004 ή νεότερα θα μπορούν να τρέχουν τον browser με την νέα εφαρμογή συσσώρευσης.

Ο προγραμματιστής αναφέρει πως χάρη στη “SegmentHeap”, σε ορισμένα συστήματα οι διεργασίες του Chrome και των υπηρεσιών δικτύου καταναλώνουν εκατοντάδες λιγότερα MB μνήμης RAM.

H Google δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με το θέμα, άρα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η επίμαχη έκδοση του Chrome.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.