Την κατάργηση έκδοσης βασικών πιστοποιητικών από τον ερχόμενο Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Όπως ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη το πιστοποιητικό γέννησης μπορεί και πρέπει να είναι το πρώτο πιστοποιητικό που θα καταργηθεί διότι όλα τα στοιχεία ενός πιστοποιητικού γέννησης που θέλει ένας φορέας του Δημοσίου και τα ζητάει από τους πολίτες υπάρχουν ήδη στο Δημόσιο, το οποίο μπορεί να τα πάρει με την έγκριση του πολίτη. Πάμε βήμα βήμα να απλοποιήσουμε την ζωή μας και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο Δημόσιο.

Μίλησε και για την ψηφιοποίηση των εξετάσεων οδήγησης τονίζοντας συγκεκριμένα: «σε έναν δυο μήνες θα έχουμε πολύ σημαντικά εργαλεία για τις εξετάσεις, δουλεύουμε μαζί με το υπουργείο Μεταφορών για την ψηφιοποίηση της παρωχημένης διαδικασίας για τις εξετάσεις οδηγών».

Όσον αφορά την ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ τόνισε: «Τόνισε ότι υπάρχουν 1 εκατομμύριο περιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να λυθούν πολύ πιο γρήγορα χωρίς την ταλαιπωρία του πολίτη». έλος αναφερόμενος στον προσωπικό αριθμό πολίτη, ανέφερε ότι είναι τομή για τη δημόσια διοίκηση λέγοντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αναμονή για έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Επανέλαβε μάλιστα ότι ο προσωπικός αριθμός θα έρθει για να ομογενοποιήσει και διορθώσει διάφορα κακώς κείμενα, «θα είναι το διαβατήριό μας για οποιαδήποτε διαδικασία του ελληνικού δημοσίου».

Προσωπικός αριθμός πολίτη – Τι σημαίνει

Ο προσωπικός αριθμός σημαίνει ότι πλέον δεν θα ξαναταλαιπωρηθούμε επειδή αλλάξαμε ταυτότητα και κάποια δημόσια υπηρεσία δεν έχει την ταυτότητά μας, την καινούργια. Ή γιατί η τράπεζα έχει την παλιά μας ταυτότητα και δεν μας κάνει επικαιροποίηση στοιχείων. Ή γιατί το επίθετό μας έχουμε την ατυχία να γράφεται με ένα λάμδα, δύο λάμδα, το Δημήτρης ή Δημήτριος να μην έχει περάσει τόσο σωστά και για τέτοια τυπικά ζητήματα να τρέχουμε πάλι πίσω στο ληξιαρχείο.

Δεν αλλάζει τη ζωή μας ιδιαίτερα, απλώς διευκολύνει κάποια σημεία της.

Διευκολύνει αρκετά σημεία. Γιατί έχουμε τέσσερα διαφορετικά μητρώα και πλέον με τον καινούργιο αριθμό αυτά ενοποιούνται. Δεν θα χαθεί ο ΑΜΚΑ, θα υπάρχει στον ΕΦΚΑ, αλλά θα υπάρχει η άμεση διαλειτουργικότητα ότι με τον προσωπικό αριθμό μπορεί ο ΕΦΚΑ, τώρα τυχαία λέω για τον ΕΦΚΑ, να δει ποιοι είμαστε. Και όχι εμείς ή ένας πρώτος ξάδελφος που έχει το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο – γιατί έχει τύχει να υπάρχουν διπλά ΑΜΚΑ.

Πώς θα βγάλουμε τον προσωπικό αριθμό;

Αφού βγει το προεδρικό διάταγμα θα μπαίνουμε στο gοv.gr, θα υπάρχει σε ευκρινές σημείο. Είναι το ΑΦΜ μας, συν τρία ψηφία αριθμητικά. Τα δύο από αυτά τα επιλέγουμε μόνοι μας. Το τρίτο είναι ψηφίο επιβεβαίωσης. Οπότε μπορούμε να επιλέξουμε τον προσωπικό μας αριθμό. Μας είναι οικείος, μας είναι γνωστός γιατί, ούτως ή άλλως, το ΑΦΜ μας το ξέρουμε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.