Με μια λιτή και γενική ειδοποίηση μέσα στο ebanking μας, η Τράπεζα Πειραιώς μας ενημέρωσε σήμερα για την σταδιακή κατάργηση των χρεωστικών καρτών. Συγκεκριμένα, μέσα στο web banking της έχει την εξής ενημέρωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σταδιακά στην αντικατάσταση των χρεωστικών καρτών Mastercard® σε Visa. Ενεργοποιήστε τη νέα Visa κάρτα που θα παραλάβετε και χρησιμοποιήστε την στις καθημερινές σας συναλλαγές. Την κάρτα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μέσω ATM ή μέσω της Winbank, αμέσως μόλις την παραλάβετε.

Ως εκ τούτου, μάλλον θα προβεί στην ακύρωση όλων των Mastercard καρτών και στην εκ νέου αποστολή Visa καρτών. Όταν σας έρθει η νέα κάρτα, θα πρέπει φυσικά να αφαιρέστε την παλιά από το Apple Pay ή Google Pay, αν φυσικά κάνετε χρήση τους. Μετά θα πρέπει να περάστε την καινούρια, ώστε να συνεχίσετε να πληρώνετε στα POS με το κινητό σας.

Εγκατάσταση νέας ταυτότητας στο gov.gr wallet

Μένει να δούμε αν θα επιβαρυνθούμε εμείς αυτήν την αλλαγή, με το κόστος έκδοσης αυτή τη στιγμή να αγγίζει τα 6 ευρώ. Αν σε εσάς έχει έρθει η νέα κάρτα και η τράπεζα σας έχει χρεώσει, πείτε μας στα σχόλια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εμείς που έχουμε σχέση με την τεχνολογία θα μας ΠΕΤΑΞΕΤΕ στα σκουπίδια

 2. 100% είναι σίγουρο ότι θα την χρεώσουν οι επίσημοι κλέφτες και τοκογλύφοι απατεώνες αυτής της τράπεζας. Ο ι ότι οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα αυτοί χρεώνουν την αλλαγή κάρτας.

 3. Ηδη με χρεωσε αυτοματα 6 ευρω, κανοντας αναληψη απο το λογαριασμο του ταμιευτηριου.

 4. Πριν μερικούς μήνες με ενημέρωσαν από την Τράπεζα Πειραιώς ότι κάποιος με την κάρτα μου προσπάθησε να κάνει χρήση της στις ΗΠΑ και την ακύρωσαν. Η συγκεκριμένη κάρτα δεν χρησιμοποιείται ουτε χρησιμοποιθηκε ποτέ για διαδικτυακές αγορές και σπανίως σε αγορές. Από τις ειδήσεις διαβάσαμε ότι είχε γίνει μία μεγάλη διαρροή στοιχείων καρτών . Παρόλα αυτά για την αντικατάσταση ήθελαν τα 6 ευρώ οπότε δεν κάναμε ανανέωση. Για τον Ανδρέα που έγραψε παραπάνω.

 5. Το “οι χρεωστικές κάρτες” δεν είναι ίδιο με το “όλες οι κάρτες” του τίτλου. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, αλλά κόψτε επιτέλους το click-bait!

 6. Με προβλημάτισε η ανάρτηση σας και το έψαξα στο επίσημο site της τράπεζας. Στα χαρακτηριστικά της κάρτας αναφέρει:
  -Έκδοση κάρτας
  Η χρεωστική κάρτα Visa Debit εκδίδεται δωρεάν την πρώτη φορά.
  -Αντικατάσταση / Επανέκδοση κάρτας
  Η αντικατάσταση ή επανέκδοση της κάρτας, σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς, ανανέωσης κ.λπ. γίνεται άμεσα με χρέωση 6 ευρώ.

 7. Εγώ παρέλαβα μόλις σήμερα την νέα κάρτα…..Η συνοδευτική επιστολή γράφει ότι είναι δωρεάν…

 8. Μου τη χρέωσαν χωρίς να με ενημερώσουν και μάλιστα η κάρτα δεν έμπαινε στο μηχάνημα, δηλαδή το φταίξιμο ήταν δικό τους.

 9. https://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/campaigns/apokleistiki-sunergasia-tis-trapezas-piraeus-me-ti-visa#:~:text=H%20%CE%A4%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%20%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82%2C%20%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AC,%CF%80%CE%BF%CF%85%20%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CF%84%CE%BF%20%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%20Visa.
  Θα έχω κάποια επιβάρυνση για την αντικατάσταση της κάρτας μου;
  Η νέα σας κάρτα θα αντικατασταθεί δωρεάν, στην περίπτωση που η αλλαγή γίνει σε ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία ανανέωσής της.
  Στην περίπτωση που η αντικατάσταση γίνει κατά την ημερομηνία ανανέωσης, ισχύει η χρέωση που ορίζεται στους Όρους Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας σας. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας

 10. Να το πω για την αντικατάσταση των POS?
  Προ 6ετιας έκανα σύμβαση με την Πειραιώς και η επιλογές που είχα ήταν δύο 1) κόστος συσκευής περίπου 140€ + 7,5 το μήνα για έξοδα συντήρησης έλεγαν ή 285€ εφάπαξ για την αγορά του POS χωρίς μηνιαία χρέωση. Σε κάποια φάση ζήτησα αντικατάσταση με νέας τεχνολογίας (android) λόγω αυτονομίας(ασύρματο) εκεί, εκτός του ότι δεν έκαναν αντικατάσταση (μόνο αν είχε βλάβη που το καθιστούσε εντελώς μη λειτουργικό, το δικό μου εκτός από μικρή μπαταρία, 2-4ώρες αναμονή αναλόγως πόσες συναλλαγές θα έκανες, κάποιες στιγμές είχε πρόβλημα με τη λήψη σήματος και έπρεπε να κάνεις reboot γιατί έβγαζε link error και ο πελάτης να περιμένει…, εκεί λοιπόν έμαθα ότι το POS δεν είναι δικό μου, είναι με χρήση δάνειο και πλήρωσα για να αγοράσω τα δικαιώματα χρήσης του POS και όχι την ίδια τη συσκευή! Ερχόμαστε στο σήμερα που πρέπει να αντικατασταθούν τα προηγούμενης τεχνολογίας POS με νέας γενιάς, συμβατά με τις προδιαγραφές διασύνδεσης με ταμειακή μηχανή κλπ. Guess what καλούμε να πληρώσω 289 + ΦΠΑ και επιβάρυνση 7€ + ΦΠΑ το μήνα για συντήρηση…

 11. Μου έγινε χρέωση 6 ευρώ, είναι απαράδεκτοι. Να επιστρέψουν τα χρήματα γιατί δεν μας είπαν τίποτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.