Η Meta ενισχύει την προστασία κατά της παρενόχλησης εφήβων στο Instagram και στο Facebook, περιορίζοντας περαιτέρω το ποιος μπορεί να τους στέλνει μηνύματα. Το τελευταίο μέτρο της εταιρείας βασίζεται σε μια προηγούμενη μέθοδο προστασίας του Instagram, με βάση το ποιον ακολουθούν οι έφηβοι στην εφαρμογή.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι της Meta πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για έναν ενήλικα να στείλει ένα ανεπιθύμητο μήνυμα σε κάποιον κάτω των 16 ετών τον οποίο δεν γνωρίζει, οπότε η Meta καθιστά πλέον αδύνατο κάτι τέτοιο. Προηγουμένως, ένας ενήλικας μπορούσε να στείλει μήνυμα σε έναν έφηβο στο Instagram αν ο έφηβος τον ακολουθούσε, αλλά η τελευταία μέθοδος προστασίας πηγαίνει την ασφάλεια των εφήβων ένα βήμα παραπέρα.

Meta Instagram Facebook Έφηβοι Εφήβων

Μέχρι τώρα, το Instagram περιορίζει τους ενήλικες άνω των 18 ετών να στέλνουν μηνύματα σε εφήβους που δεν τους ακολουθούν. Τα νέα όρια θα ισχύουν πλέον για όλους τους χρήστες κάτω των 16 ετών, με εξαίρεση ορισμένες γεωγραφικές περιοχές, από προεπιλογή. Η Meta δήλωσε ότι θα ενημερώσει τους υπάρχοντες χρήστες με μια ειδοποίηση, ώστε να γνωρίζουν για την αλλαγή που πραγματοποιεί στην πλατφόρμα.

Στο Messenger, οι χρήστες θα λαμβάνουν μηνύματα μόνο από φίλους στο Facebook ή από άτομα που έχουν στις επαφές τους. Η Meta κάνει επίσης πιο ισχυρό τον γονικό έλεγχο, επιτρέποντας στους κηδεμόνες να επιτρέπουν ή να αρνούνται τις αλλαγές που κάνουν οι έφηβοι στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου. Προηγουμένως, όταν οι έφηβοι άλλαζαν αυτές τις ρυθμίσεις, οι κηδεμόνες λάμβαναν μια ειδοποίηση, αλλά δεν μπορούσαν να προβούν σε καμία ενέργεια σχετικά με αυτές.

Η εταιρεία έδωσε ένα παράδειγμα λέγοντας ότι αν ένας έφηβος χρήστης προσπαθήσει να κάνει τον λογαριασμό του δημόσιο από ιδιωτικό, αλλάξει τον έλεγχο ευαίσθητου περιεχομένου από “Λιγότερο” σε “Τυπικό”, ή προσπαθήσει να αλλάξει τους ελέγχους γύρω από το ποιος μπορεί να του στέλνει μηνύματα, οι κηδεμόνες μπορούν να μπλοκάρουν την αλλαγή.

Meta Instagram Facebook Έφηβοι Εφήβων

Επιπλέον, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να εισαγάγει κάτι παρόμοιο με τη λειτουργία ασφαλείας του iMessage της Apple, που έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει και να θολώνει μηνύματα με γυμνό περιεχόμενο. Η Apple εισήγαγε αυτό το χαρακτηριστικό το 2021.

Η Apple εξηγεί ότι όταν ένα παιδί λαμβάνει μια εικόνα σεξουαλικού περιεχομένου, η εικόνα θολώνει και η εφαρμογή εμφανίζει μια προειδοποίηση που λέει ότι η εικόνα “μπορεί να είναι ευαίσθητη”. Αν το παιδί πατήσει “Προβολή φωτογραφίας”, θα δει ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα το ενημερώνει γιατί η εικόνα θεωρείται ευαίσθητη.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Meta, δήλωσε ότι σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια λειτουργία που θα αποτρέπει τους εφήβους σε Instagram και Facebook να βλέπουν ανεπιθύμητες και ακατάλληλες εικόνες στα μηνύματα τους που στέλνουν άτομα που συνδέονται μαζί τους. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και σε κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο συνομιλίες και θα “αποθαρρύνει” τους εφήβους από το να στέλνουν τέτοιου είδους εικόνες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.