Ο Flash είναι νεκρός για την Adobe εδώ και χρόνια, ενώ το 2021 θα σταματήσει να βγάζει ακόμα και security updates. Αφού λοιπόν πάρθηκε η απόφαση, όλοι οι μεγάλοι browsers θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τον Flash μέσα στο 2020.

Όλοι οι Chromium-based browsers έχουν ενσωματωμένο τον Flash, αλλά η Mozilla δεν τον πρόσθεσε ποτέ στον Firefox. Γι’ αυτό, ο browser χρησιμοποιεί τα plugins που περνάνε οι χρήστες στον υπολογιστή.

Ο Firefox έχει απενεργοποιημένο τον Flash και αν ο χρήστης θέλει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποια σελίδα τον ενεργοποιεί μόνος του. Τον Οκτώβριο του 2020, η Mozilla θα αφαιρέσει εντελώς την υποστήριξη του Flash στην έκδοση Nightly 84 του browser.

Η τελική έκδοση 84 του Firefox θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020, και τότε η Mozilla θα βάλει την ταφόπλακα στον λάκκο που άνοιξε η Adobe για τον Flash.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.