Η τοποθεσία σου είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί μια εφαρμογή να συλλέξει. Παρουσιάζει που βρίσκεσαι, ποιες επιχειρήσεις επισκέφθηκες και πιθανόν τι κάνεις αυτή τη στιγμή. Το Android αυτή τη στιγμή παρέχει άκρως ικανοποιητικά εργαλεία για να εμποδίσεις εφαρμογές από το να αποκτούν πρόσβαση σε αυτή. Ωστόσο το λειτουργικό μπορεί να κάνει μόνο λίγα πράγματα για να εμποδίσει τον πάροχο να λαμβάνει τη τοποθεσία σου.

Κάτι τέτοιο αλλάζει στο Android 15. Όπως ήδη γνωρίζουμε το Android OS μπορεί ήδη να περιορίσει ή να δώσει πρόσβαση στη τοποθεσία σε εφαρμογές Android επειδή τα apps αυτά χρησιμοποιούν APIs που παρέχονται από το λειτουργικό. Ωστόσο, το modem της συσκευής τρέχει διαφορετικό firmware που έχει κατασκευαστεί από άλλον και όχι την εταιρεία που δημιούργησε και το κινητό και τρέχουν proprietary firmware με το οποίο το λειτουργικό του Android μπορεί να αλληλεπιδράσει μόνο μέσω συγκεκριμένων APIs που όρισε ο κατασκευαστής του.

iOS 18: Αυτές είναι οι συμβατές συσκευές που θα το πάρουν!

Από το Android 15, οι κατασκευαστές radio chips θα προσφέρουν υποστήριξη για το HAL API του Android, το οποίο ουσιαστικά θα βάζει τέλος στο διαμοιρασμό της τοποθεσίας με τους παρόχους, όποτε το επιθυμεί ο χρήστης.

Αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε επίσης να μετριάσει τις επιθέσεις από συσκευές “Stingray” που μιμούνται πραγματικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να εξαπατήσουν τη συσκευή σας ώστε να συνδεθεί και να στείλει δεδομένα σε αυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.