Η τοποθεσία σου είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα δεδομένα που μπορεί μια εφαρμογή να συλλέξει. Παρουσιάζει που βρίσκεσαι, ποιες επιχειρήσεις επισκέφθηκες και πιθανόν τι κάνεις αυτή τη στιγμή. Το Android αυτή τη στιγμή παρέχει άκρως ικανοποιητικά εργαλεία για να εμποδίσεις εφαρμογές από το να αποκτούν πρόσβαση σε αυτή. Ωστόσο το λειτουργικό μπορεί να κάνει μόνο λίγα πράγματα για να εμποδίσει τον πάροχο να λαμβάνει τη τοποθεσία σου.

Κάτι τέτοιο αλλάζει στο Android 15. Όπως ήδη γνωρίζουμε το Android OS μπορεί ήδη να περιορίσει ή να δώσει πρόσβαση στη τοποθεσία σε εφαρμογές Android επειδή τα apps αυτά χρησιμοποιούν APIs που παρέχονται από το λειτουργικό. Ωστόσο, το modem της συσκευής τρέχει διαφορετικό firmware που έχει κατασκευαστεί από άλλον και όχι την εταιρεία που δημιούργησε και το κινητό και τρέχουν proprietary firmware με το οποίο το λειτουργικό του Android μπορεί να αλληλεπιδράσει μόνο μέσω συγκεκριμένων APIs που όρισε ο κατασκευαστής του.

iOS 18: Αυτές είναι οι συμβατές συσκευές που θα το πάρουν!

Από το Android 15, οι κατασκευαστές radio chips θα προσφέρουν υποστήριξη για το HAL API του Android, το οποίο ουσιαστικά θα βάζει τέλος στο διαμοιρασμό της τοποθεσίας με τους παρόχους, όποτε το επιθυμεί ο χρήστης.

Αυτή η δυνατότητα θα μπορούσε επίσης να μετριάσει τις επιθέσεις από συσκευές “Stingray” που μιμούνται πραγματικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να εξαπατήσουν τη συσκευή σας ώστε να συνδεθεί και να στείλει δεδομένα σε αυτές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗAndroidAuthority
Προηγούμενο άρθροΑν είσαι φτωχός ο εγκέφαλος σου γερνάει πιο γρήγορα
Επόμενο άρθροΔεν έμεινε τίποτα κρυφό, το OnePlus Ace 3 Pro καταστρέφει τον ανταγωνισμό
valadis.k
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.