Ο Flash ήταν ένα μεγάλο πείραμα που απέτυχε για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους δεν σκοπεύω να αναλύσω. Η ίδια η Adobe τον εγκατέλειψε εδώ και χρόνια και στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 θα βάλει την ταφόπλακα για να κλείσει το θέμα μία και καλή. Η Microsoft ετοιμάζει σταδιακά την αφαίρεση του Flash από τα Windows 10, και γενικότερα το λογισμικό της.

Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο security update για τον Internet Explorer 11 – ποιος τον χρησιμοποιεί ακόμη και γιατί; – και τον παλιό Edge. Έναν μήνα αργότερα, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2021, θα αφαιρέσει τον Flash Player από τον Chromium Microsoft Edge.

Όσον αφορά τα Windows, η εταιρεία σχεδιάζει εδώ και μήνες την αφαίρεση του Flash, αλλά το μόνο που είχε ανακοινώσει είναι ότι θα βγάλει το σχετικό update κάποια στιγμή το φθινόπωρο. Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για χειροκίνητη εγκατάσταση, έχει κωδικό “KB4577586”, είναι συμβατή με Windows 10, 8.1, Server 2016, και Server 2012, και όποιος θέλει μπορεί να την κατεβάσει από εδώ.

Όσοι δεν θέλουν να κάνουν χειροκίνητη εγκατάσταση και προτιμούν την αυτόματη, θα πρέπει να περιμένουν τις αρχές του 2021 που η ενημέρωση θα εμφανιστεί ως optional update ή τα μέσα του 2021 που θα γίνει recommended. Όπως και να έχει, η Microsoft θα αφαιρέσει όλα τα σχετικά APIs, group policies, και UI, το καλοκαίρι του 2021.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ σερφάρω με internet explorer! που το πρόβλημα; 16 τον χρησιμοποιώ , δεν θέλω να μάθω κάτι άλλο κι ας είναι καλύτερο.

  2. Ξεχνατε οτί μόλις τον Απρίλιο το Υπουργείο Παιδείας μοιρασε CD εκαπιδευτικό σε Flash . Υπάρχουν ακόμα δεκάδες sites (στυλ Kinzi) που μας ξελασπώνουν εάν ενα πιτσιρίκι θέλει games στα γρήγορα . Ακομα έχω τα Kidipedia του RAM . Εν πάσει περιπτώσει εάν τα Windows αφαιρουν με το έτσι θέλω χωρις επιλογή το Flash (αν και δεν νομίζω να ειναι έτσι) , θα μας κάνουν να απενεργοποιήσουμε τις αναβαθμίσεις Windows !.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.