Τα μηνύματα μέσω δορυφόρου και η συνδεσιμότητα με αυτούς, είναι το επόμενο μεγάλο χαρακτηριστικό που υιοθετούν όλο και περισσότεροι κατασκευαστές. Μετά την  HUAWEI και την Apple, η Qualcomm ήθελε να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό στα chipsets που παράγει για τις ναυαρχίδες. Έτσι δημιουργήθηκε το Snapdragon Satellite, όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε η Qualcomm.

Από ότι φαίνεται η Iridium, κατασκευάστρια εταιρία chipsets και δορυφορικών επικοινωνιών, ανακοίνωσε πως λήγει η συνεργασία με την Qualcomm, σταματώντας το project που θα έβαζε την δορυφορική επικοινωνία στα τηλέφωνα με Qualcomm επεξεργαστές. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Iridium, κατάφεραν να δημιουργήσουν και να ενσωματώσουν την νέα τεχνολογία, όμως οι κατασκευαστές αποφάσισαν να μην το χρησιμοποιήσουν στις συσκευές τους, πράγμα που εξώθησε την Qualcomm να σταματήσει την συνεργασία με την Iridium.

Βέβαια, η λήξη της συνεργασίας δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε γενικά δορυφορική συνδεσιμότητα. Ο CEO της Iridium αναφέρει πως η βιομηχανία προχωράει μπροστά και έχει τέτοιες υλοποιήσεις για τις συσκευές των καταναλωτών. Εταιρία σαν την SpaceX, AT&T και T-Mobile, ήδη εργάζονται σε παρόμοια projects. Για παράδειγμα, η T-Mobile ήδη προσφέρει αποστολή μηνυμάτων από περιοχές που δεν υπάρχει καθόλου σήμα στην συσκευή, μέσω του Starlink της SpaceX.

Η Qualcomm στο δικό της δελτίο Τύπου αναφέρει πως οι κατασκευαστές smartphones θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν της standard λύσεις. Αυτό σημαίνει πως τα κινητά θα έχουν συνδεσιμότητα μέσω των κεραιών, οι οποίες είναι συνδεδεμένες με έναν σταθμό, ο οποίος με την σειρά του λαμβάνει το σήμα από έναν δορυφόρο υψηλής τροχιάς.

Η Qualcomm προσφέρει συνδεσιμότητα με δορυφόρο από τον Snapdragon 8 Gen 2, όμως ο κάθε κατασκευαστής smartphone θα πρέπει να ενσωματώσει την δορυφορική κεραία στην συσκευή. Το Snapdragon Satellite θα κυκλοφορούσε το δεύτερο μισό του έτους, όμως με την συμφωνία με την Iridium να ναυαγεί, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.