Η Google έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό μία σειρά από σημαντικές αλλαγές που θα πραγματοποιήσει στις πολιτικές του Play Store. Ανάμεσα στα άλλα, η εταιρεία θα απαγορεύσει την εγγραφή κλήσεων από εφαρμογές και θα απομακρύνει από το κατάστημα όσα app παραβιάζουν τη νέα πολιτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αφαίρεση των εφαρμογών με δυνατότητα εγγραφής κλήσεων από το Play Store θα ξεκινήσει αύριο, 11 Μαΐου του 2022. Εκτός από την αφαίρεση των εφαρμογών, η εταιρεία θα μπλοκάρει τη χρήση του “Accessibility API”, από όσα app δεν το χρειάζονται.

Η Google ξεκαθάρισε ότι το Accessibility API δεν σχεδιάστηκε για τέτοιου είδους χρήση και δεν μπορεί να αποτελεί προαπαιτούμενο για την εγγραφή κλήσεων, η οποία στην τελική απαγορεύεται διά νόμου – σε αρκετές χώρες του κόσμου – και δεν αποτελεί πειστήριο σε δικαστικές διαμάχες – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Όπως και να έχει, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές. Αρχικά, τα Google Pixel και Xiaomi smartphones, καθώς και μερικών ακόμα εταιρειών, που έχουν ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής κλήσεων, δεν θα χάσουν αυτό το χαρακτηριστικό. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να βρουν τα APK τέτοιων app και να κάνουν sideloading.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.