Η Samsung είναι από τις εταιρείες που ακολουθούν αυστηρή πολιτική αναβαθμίσεων και, ίσως, είναι η κορυφαία σε αυτόν τον τομέα. Κάθε μήνα η κατασκευάστρια ενημερώνει τη σελίδα με τις συσκευές που υποστηρίζει ή διακόπτει την υποστήριξη τους. Φαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος αποτελεί τον τελικό σταθμό των Samsung Galaxy Note 10.

Τα Galaxy Note 10 και Note 10+ είχαν μπει σε πρόγραμμα να λαμβάνουν μία ενημέρωση κάθε τρεις μήνες. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την πολιτική αναβαθμίσεων της εταιρείας, είναι οι συσκευές να λαμβάνουν δύο ενημερώσεις μέσα σε ένα έτος – μία ενημέρωση ανά εξάμηνο, πριν διακοπεί η υποστήριξη τους. Ωστόσο, για κάποιον λόγο αυτό δεν εφαρμόστηκε στα Note 10 series.

Εντελώς ξαφνικά, η Samsung πέρασε τα Galaxy Note 10 και Note 10+ από το πρόγραμμα των τριμηνιαίων ενημερώσεων στο end-of-support. Αυτό σημαίνεται ότι δεν θα λάβουν πλέον καμία άλλη ενημέρωση, ούτε καν ασφαλείας. Εκτός βέβαια αν η εταιρεία το κρίνει αναγκαίο, διότι έχουμε δει να παίρνουν ξαφνικά update συσκευές των οποίων η υποστήριξη έχει λήξει εδώ και χρόνια.

Αναφορικά, αξίζει να πούμε ότι τα Galaxy Note 10 κυκλοφόρησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2019 με Android 9. Έλαβαν τέσσερα χρόνια ενημερώσεων και τρεις εκδόσεις Android, φτάνοντας στο Android 12. Το τελευταίο μοντέλο της σειράς είναι το Note 10 Lite, που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020 και είναι ακόμα σε πρόγραμμα τριμηνιαίων ενημερώσεων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.