Η Κομισιόν έστειλε στη Google επίσημο αίτημα αφαίρεσης ρωσικών ιστοσελίδων από τα αποτελέσματα αναζήτησης εντός ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, το έγγραφο που δημοσίευσε η Google εξηγεί πως το επίσημο αίτημα της Κομισιόν διακοπής μετάδοσης του RT και Sputnik στην ΕΕ επεκτείνεται και πρέπει να ισχύει και για τις μηχανές αναζήτησης.

Πριν από λίγες ημέρες, η Κομισιόν έθεσε σε εφαρμογή την απαγόρευση λειτουργίας ρωσικών μέσων ενημέρωσης, λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με την Ursula von der Leyen, να αναφέρει ότι το ban έχει στόχο να σταματήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από τα εν λόγω media για να δικαιολογηθεί η επέμβαση στην Ουκρανία. Το έγγραφο αναφέρει:

Η δραστηριότητα των μηχανών αναζήτησης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική διάδοση του περιεχομένου, δεδομένου ότι καθιστά το τελευταίο προσβάσιμο σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που πραγματοποιεί αναζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών του διαδικτύου που διαφορετικά δεν θα είχαν βρει την ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύεται το εν λόγω περιεχόμενο. Κατά συνέπεια, εάν οι μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, δεν διέγραφαν το RT και το Sputnik, θα διευκόλυναν την πρόσβαση του κοινού στο περιεχόμενο του RT και του Sputnik ή θα συνέβαλαν στην πρόσβαση αυτή. 

Από την μεριά του το sputnik στην Ελλάδα πριν από μερικές ημέρες είπε με τον δικό του τρόπο και σε δραματικό τόνο αντίο. Ένα πικρό και άδικο αντίο για το «μαύρο» σε ένα site που απασχολούσε δεκάδες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς «φωνή» και δουλειά. Υπό το πρόσχημα διακοπής της «προπαγάνδας», ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις δείχνουν τι πραγματικά θέλουν: Να ελέγχουν αυτοί τι θα μεταδίδεται, ποιες ειδήσεις είναι οι σωστές και ποιες πρέπει να κόβονται, να εξαφανίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.