Με το iOS 12.1, η Apple έφερε το throttling για το οποίο είχε επικριθεί έντονα πέρυσι στα iPhone 8, 8 Plus και iPhone X. Η λειτουργικότητα αυτή προβαίνει δυναμικά στο throttle του επεξεργαστή της συσκευής, καθώς η μπαταρία  φθείρεται με την πάροδο του χρόνου προκειμένου να εμποδίσει το smartphone να απενεργοποιηθεί τυχαίως. Αν και μπορούν οι χρήστες να απενεργοποιήσουν το featrure. Προηγουμένως, η Apple είχε καταθέσει μπροστά στη Γερουσία και ανέφερε ότι το feature δεν είναι απαραίτητο στα νεότερα iPhones καθώς διαθέτουν πιο ισχυρό hardware.

Μια σελίδα υποστήριξης είχε αναφέρει τα εξής όσον αφορά το feature στα iPhone 8 και στις νεότερες συσκευές:

Τα iPhone 8 και οι νεότερες συσκευές χρησιμοποιούν πιο προηγμένο hardware και software που παρέχει ένα πιο έγκυρο υπολογισμό των αναγκών ενέργειας και της ικανότητας της μπαταρίας να παρέχει ενέργεια για την βελτιστοποίηση των συνολικών επιδόσεων του συστήματος. Στην ουσία αυτό δίνει τη δυνατότητα στο iOS να αναμένει και να αποφεύγει μια τυχαία απενεργοποίηση της συσκευής. Ως εκ τούτου, η επίδραση του feature αυτού είναι λιγότερο εμφανής στο iPhone 8. Με την πάροδο του χρόνου, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σε όλα τα iPhones μοντέλα, φθείρονται και θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Ωστόσο, μόλις εχθές με την διάθεση του iOS 12.1, η ίδια σελίδα υποστήριξης ενημερώθηκε αναγράφοντας τα εξής:

Επιπροσθέτως, οι χρήστες μπορούν να δουν αν το performance management feature (throttling) είναι ενεργοποιημένο και να επιλέξουν να το απενεργοποιήσουν. Αυτό το feature αφορά τα iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Ξεκινώντας από το iOS 12.1, τα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X περιλαμβάνουν το συγκεκριμένο feature, αλλά οι επιπτώσεις θα είναι λιγότερο εμφανείς εξαιτίας του προηγμένου hardware.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.