Η Huawei έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο για την υποτιθέμενη επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Λέγεται ότι τα τελευταία τηλέφωνα της εταιρείας, τα Pura 70, έχουν 90% εξαρτήματα που προέρχονται από Κινέζους προμηθευτές. Αποδεικνύεται όμως ότι αυτή η πληροφορία δεν είναι απολύτως αληθινή. Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από κινεζικά μέσα ενημέρωσης που επικαλέστηκαν μια ανάλυση από μια ιαπωνική εταιρεία, η οποία ονομάζεται Fomalhaut Techno Solutions, σχετικά με τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα συγκεκριμένα smartphones.

Σύμφωνα με τις αναφορές, σχεδόν όλα τα εξαρτήματα της σειράς Pura 70 – από το κύριο chip (τον επεξεργαστή) μέχρι την οθόνη, τη θήκη, τη μπαταρία, ακόμη και τις κάμερες – έχουν προμηθεύσει Κινέζοι προμηθευτές. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Fomalhaut Techno Solutions, Minatake Mitchell Kashio, διέψευσε αυτές τις αναφορές, δηλώνοντας ότι δεν έχουν λάβει καμία συσκευή Pura 70 για επανεξέταση ή ανάλυση. “Ποτέ δεν σχολίασα το Pura 70 σε κανέναν, επειδή δεν έχουμε παραλάβει το προϊόν”, δήλωσε ο Kashio απαντώντας σε email της South China Morning Post.

Η Huawei, από την πλευρά της, δεν ήταν ιδιαίτερα διαφανής και δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με τα εξαρτήματα της σειράς Pura 70. Το μόνο επιβεβαιωμένο στοιχείο είναι ότι το chip Kirin 9010 χρησιμοποιεί την ίδια διαδικασία 7nm από την SMIC με το Kirin 9000S που βρίσκεται στη σειρά Mate 60. Φαίνεται όμως ότι ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχει πλέον βρει λύσεις για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με τα chip.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα τον Σεπτέμβριο του 2023, αφού ανακάλυψε ότι το Huawei Mate 60 Pro, εξοπλισμένο με τον Kirin 9000S που κατασκευάστηκε από την SMIC σε διαδικασία 7nm, ενδέχεται να παραβίασε τους αμερικανικούς κανόνες εξαγωγής. Η έρευνα σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση από την SMIC βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς να έχουν αναφερθεί σημαντικά ευρήματα, μέχρι στιγμής. Εντωμεταξύ, η Huawei έχει επικεντρωθεί στη βελτίωση των επιδόσεων των Kirin SoC της. Επιπλέον, η εταιρεία φέρεται να εργάζεται σε ένα chip Kirin για υπολογιστές που φημολογείται ότι θα έχει επιδόσεις εφάμιλλες του Apple M2.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.