Τι παίζει τελικά με το HarmonyOS; Είναι ή δεν είναι Android; Και αν δεν είναι γιατί υποστηρίζει Android apps; Επίσης γιατί έχει μέσα υπολείμματα του Android Q – όπως το easter egg που το εντόπισαν στην έκδοση που τρέχουν τα νέα MatePad;

Το HarmonyOS στον πυρήνα του είναι Android ή για να είμαστε πιο σωστοί βασίζεται στο AOSP και τον πυρήνα αυτού, απλά η Huawei έφτιαξε ένα νέο πιο ελαφρύ και ευέλικτο λειτουργικό που έχει ως στόχο να βελτιώσει τη διασύνδεση των συσκευών.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το λειτουργικό της είναι πιο γρήγορο από το Android και προσφέρει καλύτερη διαχείριση ενέργειας από το iOS, αλλά δεν είναι ένα ακόμα skin του λειτουργικού της Google.

Κάποια από τα εργαλεία του βασίζονται στο Hongmeng και αρκετά apps χρησιμοποιούν ακόμη την Android έκδοση. Όλα αυτά κάνουν το HarmonyOS πλήρως συμβατό με το Android και διευκολύνει πάρα πολύ τη μετάβαση από το λειτουργικό της Google στο λειτουργικό της Huawei.

Η κινέζικη εταιρεία αναφέρει ότι το λειτουργικό της βασίστηκε και μοιάζει τόσο πολύ με το Android γιατί αυτό διευκολύνει την αποδοχή του από το κοινό. Η συμβατότητα του λειτουργικού της Huawei με το Android είναι μία προσωρινή λύση.

Ήδη έχουν αναπτυχθεί πάνω 300 εφαρμογές για το OS και σε κάποια φάση η εταιρεία θα αποσυνδέσει πλήρως το λειτουργικό της από το Android επιτρέποντας στους χρήστες να δουν όλα τα οφέλη του HarmonyOS και πόσο πραγματικά διαφέρει από το λειτουργικό της Google.

Ειδικά σε επίπεδο επιδόσεων, η κινέζικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι το OS της είναι πολύ πιο αποδοτικό από το Android. Τέλος, το λειτουργικό θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε γιατί στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί σε οικιακές και βιομηχανικές εφαρμογές, για τη διασύνδεση κάθε είδους έξυπνων συσκευών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή οι Κινέζοι θα γράψουν κάποια στιγμή το δικό τους λειτουργικό από το μηδέν στη δική τους γλώσσα που θα τους διευκολύνει ;
    Δηλαδή θα γράψουν framework , kernel , drivers , χώρια τα extra modules και device trees δικά τους;
    Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απασχολούνται για να το κάνουν αυτό. Linus Torvalds γράφει τον πυρήνα , ολόκληρη Google με χιλιάδες προσωπικό γράφει framework που να υποστηρίζεται από κάθε συσκευή στον κόσμο, οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα υλικά γράφουν τον κώδικα για το δικό τους υλικό , e.g camera module με drivers, κλπ η λίστα είναι τεράστια. Θα κάνουν οι Κινέζοι τα ίδια;! Δεν ξέρω…. Πραγματικά δεν ξέρω …. Βλέπω πόλεμο εμπορικό μεγάλο εδώ. Βλέπω να ρίχνουν λάδι στη φωτιά …. Πιο εφικτό το βλέπω απλά να γίνει μια αρμονική συμμαχία παρά να κάνουν δικό τους λογισμικό κλπ

  2. Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψουν άλλον τελείως διαφορετικό κώδικα από android. Το aosp android είναι. Μην τρώμε σανό. Απλά δεν έχει gapps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.