Το τελευταίο μήνα είδαμε πως ο A6X της Apple, που βρίσκεται στην καρδιά του 4th generation iPad, κέρδισε τον Tegra 4 στο GLBenchmark. Τα τεστ στον Tegra δεν σταμάτησαν εκεί και ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί ενάντια σε άλλα chip. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά με τον Tegra να αφήνει πίσω του κατά πολύ τον ανταγωνισμό. Το περίεργο βέβαια ήταν ότι ο A6X ήταν απών από τα τελευταία τεστ.

Untitled-1

O Tegra 4 τοποθετήθηκε σε μερικά tablet που είχαν περασμένα γνωστά benchmark. Έτσι έδειξε τα δόντια του στο Antutu και στο Browsermark ξεπερνώντας κατά πολύ τα score του HTC One που είναι εξοπλισμένο με τον Snapdragon 600 της Qualcomm στα 1,7.

nexusae0_quadrant_result

Από την άλλη αν και είναι μόνο φήμες, μας προβληματίζει το γεγονός ότι η Samsung θα χρησιμοποιήσει έναν Snapdragon 600 στα 1,9 στο επερχόμενο Galaxy S4 αφού ο Exynos Octo αντιμετωπίζει προβλήματα υπερθέρμανσης. Παράλληλα ο Tegra κατάφερε να κατατροπώσει και τον Α6 του iPhone 5 σε Geekbench και GLBench.

544315_10151572826872868_1228530229_n

Για να είμαστε βεβαία ειλικρινείς ακόμα δεν έχουμε δει τις μετρήσεις από τον Snapdragon 800 οπότε είναι νωρίς για μεγάλες κουβέντες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τον Exynos Octa που αν δεν τον δούμε στο Galaxy S4 σίγουρα θα μπει στο Note 3.

photo(9) copy

O Tegra 4 όπως και ο προκάτοχος του, χάρις στον βοηθητικό πυρήνα που έχει για απλές διεργασίες δείχνει να είναι και αρκετά power-efficient εκτός της ωμής ισχύς του. Η εταιρία μας έδειξε και τον πιο “μικρο” Tegra 4i με ενσωματωμένο LTE modem που θα χρησιμοποιηθεί για πιο mid-range μοντέλα. Εν κατακλείδι η NVIDIA φαίνεται να “έκοψε” τις κακιές γλώσσες που την ήθελαν χαμένη γι’ άλλη μια χρονιά κι απ’οτι φαίνεται ο ανταγωνισμός θα είναι αβυσσαλέος.

photo(18) copy

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.