Ο Tegra 4 της Nvidia δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε την ίδια απήχηση όπως τον Tegra 3 και η εταιρεία ήδη ψάχνει αλλά μοντέλα για το 2014. Ο Tegra 5 και ο Tegra 4i ήδη έχουν πάρει τις πιστοποιήσεις από την AT&T και σύντομα θα πάρουν τις πιστοποιήσεις και από άλλους providers.

nvidiategra4

Ο Tegra 4i θα στοχεύει κυρίως τις mid-range συσκευές και οι πρώτες συσκευές θα λανσαριστούν το πρώτο τετράμηνο του ’14. Ο CEO της Nvidia υποστηρίζει ότι “Ο κόσμος θα ενθουσιαστεί από της υλοποιήσεις που έρχονται”. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι όλα αυτά έρχονται με καθυστέρηση αν αναλογιστεί κανείς ότι πρωτοανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο που μας πέρασε.

Ο Tegra 4i είναι ένας συνδυασμός μεταξύ Tegra 3 και 4. Είναι αρχιτεκτονικής Cortex-A9, τετραπύρηνος, με έναν πέμπτο “μικρο” πυρήνα για απλές διεργασίες και εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα ενσωματώνει ένα πιο κομμένο GPU από τον Tegra 4 (60 GPU cores αντί για 72)

tegra 4

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι ένα νέο revision της Α9 αρχιτεκτονικής (είναι και τα 2,3GHz που επίσης βοηθάνε), το οποίο θεωρητικά θα πρέπει να έχει μια αύξηση επιδόσεων μεταξύ 30%- 40% σε σύγκριση με την ήδη υπάρχουσα και πιο power-efficient σε σύγκριση με την Α15 αρχιτεκτονική.

Παράλληλα οι εν λόγω επεξεργαστές έχουν μικρότερο μέγεθος chip από ότι οι Α15 και ενσωματώνουν LTE chip. Οπότε σίγουρα θα δούμε και υποστήριξη LTE δικτύων και στη μεσαία κατηγορία.

kepler mobile

Τώρα στην πιο μεγάλη κατηγορία τα πράγματα αλλάζουν αρκετά. Έτσι ο Tegra 5 δεν θα ενσωματώνει LTE και θα πρέπει να καταφύγει σε κάποια λύση όπως το Icera i500 LTE chip. Και τα 2 chip είναι εγκεκριμένα από την AT&T.

Ο Tegra 5 χρησιμοποιεί μια GPU που πατάει στην Kepler αρχιτεκτονική( αυτή που βλέπουμε και στις κάρτες γραφικών) οπότε αναμένουμε να έχει τρομακτικές επιδόσεις στα γραφικά. Όπως και πέρσι έτσι και τώρα μάλλον θα τους δούμε στην επερχόμενη MWC.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.