62119_549891851709905_1423604033_n

Το Techmaniacs.gr είχε σήμερα την ευκαιρία να ζήσει από κοντά την εμπειρία του Mobile World Congress την μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας και κατ’επέκταση τεχνολογίας στην Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Για πρώτη χρονιά η έκθεση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Fira de Barcelona – ένας από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης.

Φτάνοντας στη Βαρκελώνη

Η σημασία της έκθεσης και ο αντίκτυπος που έχει στην πόλη της Βαρκελώνης γίνονται κιόλας αισθητά από το αεροδρόμιο. Ειδική σήμανση κατευθύνει τους επισκέπτες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να κάνουν  check-in στην έκθεση και να παραλάβουν τις κάρτες εισόδου. Η εμπειρία παίρνει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα για χρηστές με NFC συσκευές. Οι χρήστες  Android συσκευών κυρίως μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικό check-in μέσω ιντερνέτ και να συνεχίσουν στην έκθεση μονό με το κινητό τους.

 

Πρώτες εντυπώσεις από την έκθεση

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε 8 μεγάλους χώρους με χαλαρές θεματικές ενότητες. Το Techmaniacs.gr κατάφερε να εξερευνήσει τους 3 μέχρι στιγμής χώρους δίνοντας έμφαση σε αυτόν του Hardware με εκθέτες όπως Site,  Qualcomm, Oracle, Nokia, Ericsson, Samsung, ZTE, NEC και άλλες.

Με μια πρώτη μάτια ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται την κυριαρχία των  Ασιατικών κατασκευαστών στον τομέα των κινητών τηλεφώνων  – την παρτίδα για τους ευρωπαίους σώζουν ελάχιστα Ericsson, Nokia και Telefonica μαζί με κάποιες ανερχόμενες μικρές εταιρίες κυρίως Βρετανικής προέλευσης.

 

Highlights

 •  Η ποιότητα κατασκευής και οθονών της Huawei.
 • Στροφή πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών για την ανάπτυξη και ενσωμάτωση εφαρμογών σε αμάξια που θα επιτρέπουν στον οδηγό να “επικοινωνεί” με το αυτοκίνητο του μέσω κινητού.
 • Τα Smart City & Smart House concepts  των  Qualcomm και AT&T .
 • Τα charging mats της Nokia που επιτρέπουν την ασύρματη επαναφόρτιση αρκετών συσκευών .
 • Το κινητό με διπλή αναδιπλωμένη οθόνη της NEC.
 • Το κινητό για άτομα με μερική η ολική τύφλωση από τη συνεργασία Qualcomm και Huawei .
 • Τα Tec Tiles  της Samsung .

 

Τα μεγαλύτερα Gossip:

 • Μεγάλη εντύπωση έκανε η φανερή απουσία 2 μεγάλων brands του χώρου – η  Apple και η Microsoft είναι οι μόνες μεγάλες εταιρείες του χώρου χωρίς δικά τους booths.
 • Η Microsoft μέχρι τώρα έκανε την εμφάνιση της μέσα από υλοποιήσεις  των Nokia και Huawei με την πλατφόρμα των Windows 8 .
 • Η Apple για δεύτερη φόρα φέτος μετά την CES  έδειξε ότι κρατεί τις καινοτομίες της για τα δικά της WWDC.
 • Αστείο της ημέρας ήταν προσωπικό στο μεγαλύτερο booth της Samsung να έχουν  iPhone για προσωπική συσκευή!
 • Μια ακόμα φήμη που θέλει την Apple μεγάλη χαμένη μέχρι τώρα στη φετινή MWC  είναι η ενιαία γραμμή που φαίνεται να ακόλουθη η βιομηχανία κινητής τεχνολογίας για το  NFC. Ο πόλεμος μεταξύ  Bluetooth, NFC, RFID και άλλων φαίνεται πως φτάνει προς το τέλος του. Καθώς η σκόνη πέφτει, το NFC φαίνεται πως θα κάνει ακόμα πιο γρήγορα και σίγουρα βήματα μέσα στους επομένους μήνες.

 

Πάμε μια βόλτα στην έκθεση!

QR code επέτρεπε στην ταχεία αναγνώριση του επισκέπτη
QR code επέτρεπε στην ταχεία αναγνώριση του επισκέπτη

 

H έκθεση απ' έξω
H έκθεση απ’ έξω 

Τα λόγια είναι περιττά νομίζω! Samsung Galaxy Note 8.0!

 

Samsung Galaxy Camera την οποία απολαύσατε στο review που σας ετοιμασαμε εδώ και καιρό!

 

 

Ένα σχολειό αλλιώτικο από τα αλλά! Η Samsung κάνει την επέλαση της και στον χώρο της εκπαίδευσης όπου με την τεχνολογία AllShare Play μαθητής και δάσκαλος θα βιώνουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει  real-time online collaboration.  Για το @έξυπνο@ σχολείο του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος η Samsung προτείνει στον δάσκαλο να παρουσιάσει διαδραστικά το μάθημα στην 52” Samsung Smart TV – πινάκα και μετέπιπτα οι μαθητές να μοιράζονται ασύρματα μέσω Wi-Fi τις ασκήσεις της επόμενης μέρας!

Picture24

 

Samsung Tec Tiles – Το NFC ήρθε για να μείνει! Αυτό πρεσβεύει και η Samsung όπου προτείνει την χρήση φθηνών  προγραμματιζόμενων αυτοκόλλητων με τεχνολογία NFC και μνήμη 1Κ. Τα εν λόγω αυτοκόλλητα μπορούν να αποθηκεύσουν πληροφορίες ή εντολές που καθορίζονται από τον χρήστη μέσω ενός φιλικού και εύχρηστου  application. Και που θα μου χρησιμεύσει αυτό? – Τα NFC stickers  είναι “ο συγγενής εξ Αμερικής” του QR-code  και του Barcode. Το γεγονός ότι προγραμματίζονται εκτοξεύουν τι χρηστικότητα τους και επιτρέπουν άμεση αξιοποίηση της όποιας πληροφορίας χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να σκανάρει κάτι.

Pros: Φτηνά, “έξυπνα” και με πολλές δυνατότητες!
Cons: Αυτή τι στιγμή δουλεύουν μόνο με συσκευές λίγων κατασκευαστών, όμως σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες υλοποιήσεις!

Samsung Tec Tiles
Samsung TecTiles

 

H Samsung μπαίνει δυναμικά στον χώρο του Home Entertainment με μια συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη να στήσει ένα δικό του ψηφιακό “σύννεφο”. Το HomeSync μπορεί να αποθηκεύσει τεραστίους όγκους δεδομένων  – μετέπειτα προσβάσιμα από οποιαδήποτε Samsung συσκευή μέσω Wi-Fi η 3G.

Picture22

 

 

 

Picture18
Heawei MediaPad 10 FHD

 

 

Kαι με Dock!
Kαι με Dock!

 

Huawei Ascend W1 με Windows Phone 8!
Huawei Ascend W1 με Windows Phone 8!

 

Huawei Ascend P2!!!

 

ZTE Grand S LTE
ZTE Grand S LTE

 

ZTE Grand Memo
ZTE Grand Memo
Car integration
Car integration

 

ΖΤΕ Open με Firefox OS

 

 

Huawei τηλέφωνο για άτομα με προβλήματα στην όραση!

 

NEC MEDIAS Dual Screen Smartphone!
NEC MEDIAS Dual Screen Smartphone!

 

G'zOne Type-L. No Photo? Δε νομίζω!!!
G’zOne Type-L. No Photo? Δε νομίζω!!!

Κείμενο , φωτογραφίες, τα πάντα όλα: Θάνος Κοκκινιώτης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.