Το Google Pixel 5 υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση παρόλο που έχει μεταλλική πλάτη. Πρακτικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, διότι πολύ απλά δεν γίνεται ένα τηλέφωνο με μεταλλική πλάτη να έχει ασύρματη φόρτιση. Γι’ αυτό και οι εταιρείες κυκλοφορούν τόσα πολλά smartphone με γυάλινες πλάτες.

Όμως η Google τα κατάφερε και βρήκε μία μέση λύση, στην ουσία το Pixel 5 δεν συνδυάζει την ασύρματη φόρτιση με τη μεταλλική πλάτη, αλλά χρησιμοποιεί ένα κόλπο. Θα εξηγήσω μην βαράτε!

Η εταιρεία δημιούργησε ένα “παράθυρο” στη μεταλλική πλάτη του Google Pixel 5 μέσα στο οποίο βρίσκεται το πηνίο της ασύρματης φόρτισης. Το “παράθυρο αυτό είναι καλυμμένο λογικά με πλαστικό και έχει ένα στρώμα από κάτι που η Google αποκαλεί “biocoat resin”. Όλα τα τμήματα της πλάτης έχουν βαφτεί για να ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και να μοιάζουν με ένα ενιαίο κομμάτι.

Ωραία όλα αυτά στα λόγια, αλλά τι παίζει με το εσωτερικό του τηλεφώνου; Το κανάλι PBKreviews στο YouTube έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον teardown στο Pixel 5 και αποκάλυψε το “παράθυρο” της ασύρματης φόρτισης, τα κλιπ που κρατάνε την οθόνη, και πολλά ακόμα μυστικά. Δες όλο το βίντεο:

Το θέμα είναι ότι το μεγάλο κενό στην πλάτη του Google Pixel 5 κάνει λογικά το τηλέφωνο λιγότερο ανθεκτικό. Επίσης, τα κλιπ που κρατάνε την οθόνη μπορεί να μειώνουν την αντοχή στο bend. Αυτά όμως είναι ερωτήματα που μπορεί να απαντήσει ο JerryRigEverythig. Υπομονή μέχρι να βγάλει βίντεο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.