Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή του 5G, όλο και περισσότερες εταιρίες προσπαθούν να προσφέρουν οικονομικές συσκευές, με συνδεσιμότητα στα δίκτυα επόμενης γενιάς. Λίγες είναι όμως αυτές που δεν κάνουν εκπτώσεις σε άλλους τομείς του τηλεφώνου προκειμένου να πετύχουν χαμηλή τιμή. Η TCL είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που έφεραν το 5G σε συσκευές χαμηλού κόστους, με το TCL 10 5G και τώρα επιστρέφει με το TCL 20 5G για να δείξει άλλη μια φορά τον δρόμο για οικονομικές 5G συσκευές.

TCL 20 5GΤο TCL 20 5G βρίσκεται ήδη στα καταστήματα στην τιμή των €239 και σε αυτά τα χρήματα δεν έχει ανταγωνισμό για όλα αυτά που προσφέρει.

Ξεκινάμε από τον πολύ όμορφο και ποιοτικό σχεδιασμό, αφού είναι ιδιαίτερα άνετο στο χέρι, ενώ για το μέγεθός του τα 206γρ που ζυγίζει το κάνουν πολύ ελαφρύ και ξεκούραστο στην χρήση. Η κατασκευή είναι πολύ ποιοτική και φαίνεται αρκετά στιβαρή, ενώ η εμφάνισή του σίγουρα τραβάει την προσοχή.

Όμως ένα smartphone δεν είναι μόνο εμφάνιση, για αυτό και η εταιρία το έχει εξοπλίσει με τον Snapdragon 690 και 6GB RAM. Η TCL έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει τις συσκευές τις να δουλεύουν χωρίς προβλήματα, οπότε επιλέγει τα chipset της με αυτά τα κριτήρια. Ο Snapdragon 690 είναι ένα δοκιμασμένο chip που θα μας δώσει πολύ δυνατές επιδόσεις για όσα θέλει να κάνει ο χρήστης, ενώ είναι αρκετά σταθερός και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Έτσι θα καλύψει κάθε πιθανή χρήση, από απλή παρακολούθηση των Social Media, μέχρι και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια.


Βέβαια όλα αυτά δεν έχουν νόημα, αν η οθόνη της συσκευής δεν είναι καλή, αφού εκεί βασίζεται όλη η αλληλεπίδραση του χρήστη με την συσκευή. Για αυτό η TCL έβαλε στην συσκευή μια πολύ ποιοτική IPS LCD οθόνης στις 6.67 ίντσες. Η ανάλυσή της είναι 1080×2400 προσφέροντας υψηλή ευκρίνεια σε ότι και αν προβάλουμε, ενώ με την τεχνολογία NXT Vision φέρνει πολλά στοιχεία των πολύ ακριβότερων οθονών. Για παράδειγμα μπορεί να πάρει ένα βίντεο SDR και να το μετατρέψει έτσι ώστε να γίνει HDR, κάτι που δεν έχουμε δει από άλλη εταιρία. Η τεχνολογία NXT Vision δουλεύει άριστα και η διαφορά είναι εμφανέστατη, κάνοντας το περιεχόμενό μας πολύ πιο ζωντανό και ευχάριστο.

Στην εποχή των social media μια καλή κάμερα είναι βασική προϋπόθεση σε ένα smartphone και η TCL το γνωρίζει πολύ καλά. Το TCL 20 5G έρχεται με έναν αισθητήρα 48MP πίσω από έναν πολύ φωτεινό φακό διαφράγματος f/1.8 και είναι ικανός να μας δώσει πολύ καλές φωτογραφίες, τόσο σε καλό φωτισμό όσο και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσουμε για πάντα τις πιο δυνατές μας στιγμές, ενώ αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, θα βρούμε και υπερευρυγώνια κάμερα με αισθητήρα 8MP, καθώς και macro κάμερα 2MP για όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε κάτι από πολύ κοντά! Και στο κομμάτι του βίντεο όμως ο βασικός αισθητήρας κάνει θαύματα, με άριστη σταθεροποίηση εικόνας και τρομερή ποιότητα, ώστε να μετατρέψετε την ζωή σας σε ταινία.


Όλα αυτά καταναλώνουν μπαταρία και χωρίς καλή αυτονομία τότε δεν θα μπορείτε να τα χαρείτε στο έπακρο. Το TCL 20 5G έρχεται με μεγάλη μπαταρία στις 4500mAh, ώστε αν μην σας αφήσει ποτέ μέσα στην ημέρα. Η συσκευή βγάζει με άνεση μία πλήρη μέρα χρήσης, αφήνοντας πίσω σας το άγχος της μπαταρίας.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τη συνδεσιμότητα σε 5G δίκτυα, τότε το TCL 20 5G γίνεται εύκολα ένα από τα πιο value for money smartphones της αγοράς, που θα μας επιτρέψει την είσοδο στην εποχή του 5G, χωρίς να ξηλώσει την τσέπη μας! Το μόνο σίγουρο είναι πως αν στοχεύετε σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, θα πρέπει να το τσεκάρετε και γιατί όχι, να το κάνετε δικό σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.