Το καλοκαίρι είχαμε δει την τεχνολογία της Tactus, η οποία δημιουργεί εξογκώματα στην οθόνη της Touch συσκευής μας, στα σημεία που βρίσκονται τα γράμματα του πληκτρολογίου, δίνοντας μας την αίσθηση πως πατάμε κανονικά πλήκτρα.

Η εταιρία από την Καλιφόρνια όμως δεν έχει σκοπό να βγάλει δικό της Tablet, οπότε μάζεψε τα δείγματα της και πήγε στην CES 2013 αναζητώντας εταιρίες, όπως η Samsung, η Sony και η Motorola που θα θελήσουν να ενσωματώσουν την εν λόγω τεχνολογία στις συσκευές τους.

Τα «εξογκώματα» εμφανίζονται μόλις ανοίξουμε το πληκτρολόγιο στο tablet μας και εξαφανίζονται αμέσως μόλις τελειώσουμε το κείμενο μας και το κλείσουμε. Μια λειτουργία αρκετά ενδιαφέρουσα για όσους γράφουν πολλά κείμενα, e-mail ή SMS στα tablet τους, αλλά και και για τους φανατικούς του Chat.

Η τεχνολογία της Tactus είναι διαθέσιμη προς το παρόν μόνο για tablets αλλά η εταιρία ελπίζει σύντομα να βγάλει και έκδοση για smartphones.

Ενώ η τεχνολογία είναι πολύ καλή σαν ιδέα, ακόμα δεν γνωρίζουμε το πόσο ανθεκτική είναι η οθόνη και για πόσο θα είναι λειτουργική η νέα τεχνολογία. Καθώς τα tablets είναι φορητές συσκευές, είναι και επιρρεπείς στα ατυχήματα. Άρα κατά συνέπεια χρειαζόμαστε οθόνες που θα αντέχουν σε πτώσεις και χτυπήματα.

Όπως και να έχει θεωρούμε πως είναι μια τεχνολογία αρκετά ενδιαφέρουσα που έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Όπως το βλέπουμε στο techmaniacs.gr θα είχε ενδιαφέρον να την δούμε και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς εκτός από τα smartphones. Προσωπικά δε θα με χάλαγε καθόλου να είναι ενσωματωμένη στο γυάλινο γραφείο μου, αλλά αυτά προς το παρόν είναι ευσεβείς πόθοι.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.