Η κορυφή στις οθόνες είναι η Samsung που έως τώρα λανσάρει τηλέφωνα με το μεγαλύτερο top peak στη φωτεινότητα. Δυστυχώς, αυτό δεν θα ισχύσει φέτος, διότι παρόλο που η εταιρεία παρουσίασε το UDR 2000 panel των 2.000nits, δεν θα το χρησιμοποιήσει στα Galaxy S23. Για πρώτη φορά φέτος, τα iPhone θα ξεπεράσουν τα Galaxy S, καθώς η Apple έβαλε τη Samsung να της φτιάξει ένα πειραγμένο panel που με ειδικό mode η οθόνη του iPhone 14 Pro Max φτάνει τα 2.200nits, ενώ το Galaxy S23 Ultra θα αρκεστεί στα 1.750nits.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες εταιρείες Android smartphone θα μείνουν στα ίδια επίπεδα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Xiaomi, Lei Jun, τα Xiaomi 13 θα είναι η κορυφή στη φωτεινότητα της οθόνης για το 2023, ανάμεσα στα Android smartphones. Οι οθόνες τους φτάνουν άνετα τα 1200nits και η κατανάλωση ενέργειας έχει μειωθεί κατά 22%. Ωστόσο, η μέγιστη φωτεινότητα των E6 panel της Samsung που χρησιμοποιούν αγγίζει τα 1.900nits.

Δεν γνωρίζουμε γιατί η Samsung επέλεξε να κρατήσει χαμηλά τη φωτεινότητα, ακόμα και στο Galaxy S23 Ultra που έχει 5.000mAh μπαταρία, αλλά ίσως κατά την παρουσίαση των συσκευών αναφέρει κάτι το οποίο θα δικαιολογεί γιατί επέτρεψε στα Xiaomi 13 να είναι τα κορυφαία σε φωτεινότητα Android smartphones και τα iPhone να την περάσουν για πρώτη φορά σε αυτό το κομμάτι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.