Η Microsoft πήρε την απόφαση να σταματήσει την κυκλοφορία νέων εκδόσεων για το λογισμικό της σταματώντας στα Windows 10. Στόχος είναι να το παίξει λίγο αλλά macOS , κυκλοφορώντας μεγάλα updates κάθε λίγους μήνες, για να βελτιώνει ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί μια μέρα να είναι τέλειο.

Καλά τα πάει με τις βελτιώσεις και πρέπει να το παραδεχθούμε. Επίσης, πρέπει να δεχθούμε ότι τίποτα δεν είναι τέλειο, πόσο μάλιστα τα Windows 10. Στην τελευταία preview έκδοση όμως εντοπίστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Η Microsoft ετοιμάζει ένα εργαλείο ελέγχου και εντοπισμού προβλημάτων στις συσκευές αποθήκευσης του υπολογιστή. Μέχρι τώρα έπρεπε να χρησιμοποιείς διάφορα προγράμματα για να ελέγχεις την υγεία του SSD ή του HDD, αλλά σύντομα θα μπορείς να τσεκάρεις τους δίσκους του υπολογιστή από τις ρυθμίσεις των Windows 10.

To χαρακτηριστικό βρίσκεται στο “Settings > System > Storage > Manage disks and volumes” και προς το παρόν λειτουργεί μόνο με NVMe SSDs. Στο μέλλον θα υποστηρίζει όλους τους τύπους αποθηκευτικών μέσων.

Οι πληροφορίες που προβάλει το εργαλείο των Windows 10 είναι η χωρητικότητα του δίσκου, ο τύπος, το μοντέλο, και άλλα. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα Windows αναφέρουν τον προβλεπόμενο υπολειπόμενο χρόνο ζωής του κάθε δίσκου με βάση τις προβλέψεις του κατασκευαστή του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Που θα παει σε 30 χρονια θα γινει ενα καλο λειτουργικο.μια νεα δυνατοτητα καθε 6 οκ.η χελωνες πιο γρηγορα κανουν βηματα .οσο και να το παλευουν mac δεν θα γινει.πινακας ελεγχου με το παλιο ui ,ρυθμισεις με το νεο.γενικα οτι να ναι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.