Κάποτε το Android είχε widget στην οθόνη κλειδώματος. Ωστόσο, με τον καιρό εγκαταλήφθηκα. Φαίνεται ότι τα widget της lock screen θα επιστρέψουν με το Android 14, σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο τελευταίο beta build.

Ένα νέο SystemUI flag με το όνομα “widget_on_keyguard” υποδηλώνει ότι η Google εργάζεται στην επιστροφή των widget στην οθόνη κλειδώματος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό εντοπίζεται στο τελευταίο build του Android 14 beta που προορίζεται για τα Pixel, μπορεί τελικά να πρόκειται για ένα αποκλειστικό χαρακτηριστικό των Pixel.

Παρόλο που τα στοιχεία είναι ελάχιστα, είναι λογικό η Google να επαναφέρει τη λειτουργία αυτή, δεδομένου ότι η Apple εφάρμοσε τα widget στην οθόνη κλειδώματος του iOS πέρυσι, προκαλώντας πιθανότατα την αντίδραση του γίγαντα της αναζήτησης.

Εκτός από το υποτιθέμενο νέο χαρακτηριστικό, τα widget στη lock screen του Android 14, το τελευταίο beta build επιτρέπει να αλλάξετε τις συντομεύσεις στην οθόνη κλειδώματος – αυτές που βρίσκονται στην κάτω αριστερή και δεξιά γωνία της οθόνης. Το χαρακτηριστικό εντοπίζεται και πάλι στα τηλέφωνα Pixel, οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα το αποκτήσουν και άλλα τηλέφωνα.

Επομένως, αντί για τις προεπιλεγμένες συντομεύσεις, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και ενεργειών. Μπορείτε να έχετε την εφαρμογή κάμερας, συντόμευση για το χειρισμό του Μην ενοχλείτε, φακό, την εφαρμογή Google Home, συντόμευση εναλλαγής της σίγασης, σαρωτή QR code, πορτοφόλι, ή άμεση εγγραφή βίντεο.

Android 14 Lock Screen Widget

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.